Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

VORAIGUA

14 Febrer 2023 Redacció: Júlia Salvans

Imatges: cedides

Població: Terrassa


Folk, música mediterrània, onírica

Nom del grup: VorAigua
Significat de Voraigua: El nom neix pels temes que van escriure a l'inici i que molts d'ells donarien lloc al seu primer disc. Mentre buscaven nom pel grup musical es van adonar que totes les seves cançons tenien un element en comú: L'aigua. A partir d'aquí anaven buscant fins que va arribar vora l'aigua originant VorAigua.
D’on és: Terrassa, Vallés Occidental.
Data d’inici: 2021
Número d’integrants: 2
Gènere: Trobadors del segle XXI, música onírica, folk, música mediterrània.
Segell Discografic: Segell Microscopi

HISTÒRIA VORAIGUA

VorAigua és una proposta musical nascuda oficialment el 2021 a Terrassa pel duet musical Muntsa Moral i Paul Perera, els quals volen donar veu a l'ADN cultural, que s'està perdent i creuen que és necessari conservar, inspirant-se amb l'univers literari de la poesia o de llegendes de la mitologia catalana.

Els antecedents de VorAigua, es remunten molt abans del seu naixement. En el confinament la Muntsa va compondre un tema, però li faltava uns arrengaments així que va enviar un missatge al Paul demanant si en sabia fer per posar-li la melodia al tema que formaria part del seu primer disc un any més tard. A l'escoltar-lo, en Paul tenia clar que volia fer alguna cosa amb la veu d'ella mentre que ella buscava un artista que toques des de les entranyes, requisit que en Paul complia.

Després del confiament, van anar quedant per melodiar un poema de la Joana Raspall que donaria origen a Els ocells l'últim tema del seu primer disc. A mesura que treballaven amb Els Ocells, anaven sorgint temes nous i van adonar-se que els hi omplia crear nous temes en comptes de fer covers. Finalment, van decidir crear VorAigua un projecte que va sorgir a mesura que anaven explorant tant la veu de la Muntsa com la part musical del Paul. Un cop creat el grup i decidit que volien que els temes sortissin a la llum en forma de disc, es van anar informant sobre discogràfiques fins a trobar la que encaixava més amb ells; microscopi, la seva discogràfica actual i a la primera que es van presentar com a grup.

En Paul, ha tocat en diversos grups de música al llarg de la seva carrera musical. Tot i que la seva especialitat és el clàssic, feia temps que estava buscant un lloc on trobar el seu espai fins a trobar-se amb VorAigua.

El seu primer àlbum anomenat "Meandres", va ser publicat a inicis de 2022. El disc gravat a la BurboneraStudio inclou temes propis carregats de personalitat, sensibilitat, virtuosisme i poesia. Amb aquest CD, Paul i Muntsa ens presenten un univers únic on conviuen poesies i llegendes entre sonoritats modernes i d'arrel mediterrània. "Meandres", la cançó que dona nom al disc ens parla sobre les dones d'aigua encantades i va sortir quan en Paul li envià una melodia al piano a la Muntsa. "El Gorg Negre", una de les cançons del seu nou disc neix per la passió de la Muntsa pel Folklore i la mitologia catalana. A ella li agrada molt aproximar-se a la natura.

El juny del 2022 va sortir a la llum el seu single "Zum" amb la intenció de donar a conèixer com els rius de foc i fallaires del Pirineu baixaven de la muntanya per celebrar Sant Joan.

La manera en la qual ells han d'aproximar-se a la realitat és molt semblant facilitant la compenetració i la creació de temes que són totalment diferents del que és convencional. La naturalesa i l'element de l'aigua també estan molt presents a l'hora de crear els seus temes.
El duet musical, ens explica que no tenen un mecanisme o font d'inspiració fix. Cada tema és un món i ell decideix com ve - Tant pot ser que la Muntsa faci un poema cantat com en Paul trobi una melodia al piano. Un nou tema pot sorgir d'un poema o de jocs sensorials. VorAigua, experimenta amb la sonoritat, fent que el món que volen explicar sigui genuí. La música de VorAigua, és vitalista, natural, genuïna. La seva música flueix en funció dels seus sentiments fent que els seus temes no tinguin una estructura fixa i donant pas a la dualitat de les seves cançons tendres, però fortes així com la seva música és un reflex de com són ells.

A VorAigua, els hi agradaria col·laborar amb artistes com Clara Peia, Marala, amb artistes de llums com Joan Serra, amb ballarins, circ o amb una orquestra o coral i tocar a llocs com els festivals de la Bretanya Francesa, Alps Francesos, Arcegal, Peralada, País eslau entre altres localitzacions.

A la primavera de 2023, surt el que serà el seu segon disc el qual inclourà uns 11 o 12 temes entre ells "Mascura del bosc" que sortirà a la llum a través de les plataformes digitals el 22 de novembre. En aquest disc, deixen la vora del riu i s'endinsen en el bosc. Alguna de les cançons del disc s'inspira en els poemes de la Rodoreda. Un dels elements que caracteritzaran aquest nou àlbum és el foc. Parlaran de la vida i la mort, de mines i escletxes. També s'inclourà una cançó que anirà d'un abellerol i serà una llegenda inventada. Addicionalment, tindran menció les dones d'aigua.
 

 INTEGRANTS VORAIGUA

MUNTSA MORAL

Nom i Cognom: Muntsa Moral
Nom artístic: Muntsa Moral
D’on és: Gràcia, Barcelona
Posició: Vocalista, compositora
Curiositats:

  • A la Muntsa li agrada molt la mitologia i el Folklore català.
  • Tot i ser de Gràcia te famila a St. Hipòlit de Voltregà, Osona.
  • A ella l’aigua li torna la vida.
  • Li agrada escriure.

PAUL PERERA

Nom i Cognom: Paul Perera
Nom artístic: Paul Perera
D’on és: Terrassa
Posició: Pianista, compositor 
Curiositats: 

  • Li agraden molt els ocells fent que siguin una referència en la seva música.
  • Ha tocat en diversos grups musicals
  • La seva especialitat és el clàssic.
  • Abans de VorAigua, coneixia a la Muntsa per amics en comú, però no tenien relació. 

DISCOGRAFÍA VORAIGUA:

Àlbums:
Meandres (2022)


Senzills:
Zum (2022)
Mascura del bosc (Novembre 2022)
 

ON TROBAR-LOS:

Instagram: @voraigua
Youtube: VorAigua
Deezer: VorAigua
Bandcamp: Voraigua
Spotify: VorAigua

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

terrassa

Guia comercial del Vallès