Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Granollers intensifica la lluita contra la sequera i tanca les dutxes dels equipaments esportius

7 Febrer 2024 Redacció: puntvalles.cat

Imatges: Ajuntament de Granollers

Població: GranollersLes dutxes dels equipaments esportius municipals es tanquen de dilluns a divendres i només funcionaran els caps de setmana per competicions federades

Davant la situació d'emergència per sequera declarada per la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Granollers ha intensificat les mesures per combatre la sequera i garantir l'abastament d'aigua a la població.

Tancament de dutxes en equipaments esportius

A partir d'avui, 7 de febrer, les dutxes dels equipaments esportius municipals de Granollers romandran tancades durant la setmana. La mesura, que s'aplica en la fase 1 d'emergència per sequera, busca reduir el consum d'aigua potable. Les dutxes només es podran utilitzar els caps de setmana, en els casos de competicions esportives d'equips federats, a partir de la categoria infantil.

Col·laboració del sector industrial

Aquest divendres, 9 de febrer, l'Ajuntament de Granollers organitzarà una sessió informativa amb el sector industrial per abordar la gestió de l'aigua en el context d'emergència actual. Es presentarà el nou reglament de l'aigua i els serveis de suport disponibles per a les empreses que vulguin reduir el consum d'aigua i millorar la gestió de l'aigua residual.

Campanya de conscienciació

L'Ajuntament de Granollers ha posat en marxa una campanya de conscienciació per a la població, amb consells pràctics per reduir el consum d'aigua a casa i en la vida quotidiana.

Aigua regenerada

Granollers compta amb una xarxa d'aigua regenerada que permet fer servir aigua no potable per al reg i la neteja viària, una iniciativa pionera que contribueix a la sostenibilitat del municipi.

Restriccions d'ús d'aigua potable

El decret d'emergència per sequera estableix un seguit de restriccions d'ús d'aigua potable per a tota la població, com ara la prohibició de regar jardins, la neteja de vehicles només en establiments amb sistemes de recirculació d'aigua i la prohibició d'omplir o reomplir piscines i fonts ornamentals.

Limitacions en l'àmbit econòmic

La fase d'emergència per sequera també inclou limitacions per a l'ús d'aigua en l'àmbit econòmic, com ara la supressió del reg agrícola en un 80%, la reducció del 50% en l'ús d'aigua per a usos ramaders, la reducció del 25% en els consums d'aigua dels usuaris industrials i la reducció del 25% en els usos recreatius.

L'Ajuntament de Granollers fa una crida a la col·laboració de tota la ciutadania per afrontar la situació de sequera amb responsabilitat i solidaritat.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

granollers

Rep les notícies d'última hora

Guia comercial del Vallès