( - )

La Roca s'emporta el derbi vallesà contra el Llerona en un duel que va tenir emoció fins al final

3 - 4
6'
Aina Navarro
11'
Cristina Galera
44'
Laia Ferrer
Alba Lopez
73'
74'
Laia Ferrer
Alba Lopez
74'
Paula Aguilera
87'
Joan Garcia
32'
42'
Júlia Sala
87'
Paula Ortiz
Aitana Zambrano
89'

Amb una segona meitat de pura adrenalina, el CE Llerona va posar contra les cordes a la PBB La Roca en una jornada de futbol intensa, amb remuntades, polèmiques i un final que va mantenir els aficionats al límit fins al xiulet final (3-4)

La vint-i-cinquena jornada de Preferent no va decebre als assistents en el duel vallesà que van disputar els equips femenins del CE Llerona i la PBB La Roca. El matx, intens i frenètic, va tenir emoció i incertesa fins al final amb un gran desplegament físic de tots dos equips.

Les noies de Joan Garcia van tirar de 'pit i collons' per revertir la situació desfavorable i, fins amb tres gols de diferència, va ser capaç de posar entre les cordes al conjunt roquerol.

El partit va començar amb una forta pressió a camp rival per part dels dos equips. Quan les jugadores encara estaven testejant el plantejament rival, la Roca va ser qui va aprofitar per donar la primera estocada del partit amb una gran pilota a l'espai de Tania Montes cap a l'entrada de segona línia d'Aina Navarro, que va definir a la perfecció amb una vaselina a la portera lleronina, Mar Cot (minut 6).

El gol va donar aire al conjunt de Cruz, que en tan sols 5 minuts va augmentar la distància a l'electrònic. Amb una jugada de pissarra, Laia Ferrer va posar una pilota mil·limètrica a l'espai per deixar a l'extrem, Cristina Galera, sola davant la porteria defensada pel Llerona. Galera, amb la seva velocitat i un bon control, va aprofitar la sortida en fals de Cot per creuar la pilota per sobre d'ella i posar el 0-2 al marcador (minut 11).

Amb el resultat a favor, les roqueroles, tot i no renunciar a ella, van deixar la iniciativa de proposar i sortir amb la pilota a càrrec del conjunt local per aprofitar les errades i els espais en defensa per anar a la contra i generar perill.

Per la seva banda, el Llerona no es va fer enrere i va intentar revertir el resultat amb no gaire èxit. Amb un gran treball defensiu per part del conjunt de La Roca del Vallès, les lleronines van veure frustrats els seus intents d'atac. La connexió entre defensa-mig-davanteres no es va donar, i amb unes idees poc clares, les jugadores de Les Franqueses no van acabar d'inquietar la porteria defensada per Nuria González. L'acció més clara de perill de les noies de Garcia va arribar amb una falta lateral que Nerea va transformar, tot i que va acabar per fregar el pal i marxar fora.

Els darrers minuts de joc van ser de descontrol, on les defenses vallesanes van ser les encarregades de concentrar gran part del joc (defensiu i ofensiu).

A l'últim minut de la primera part, el conjunt de Cruz va aprofitar un córner per augmentar la diferència de gols al lluminer. Aina Navarro va posar la pilota al segon pal per la rematada de Laia Ferrer dins de l'àrea petita (0-3). Amb aquest gol, els equips van marxar al descans.

Una segona part d'infart

La segona part va fer un gir completament. El Llerona, lluny de renunciar i donar el partit per perdut, va sortir a mossegar. La mitja part va ser clau per al conjunt de Garcia, que amb els canvis, un millor plantejament i les correccions necessàries, va posar entre les cordes al conjunt roquerol, sobretot, al tram final del partit.

Els primers minuts de la segona part van continuar amb la mateixa dinàmica amb la qual s'havia tancat la primera meitat, amb ocasions per la roca però amb un Llerona llençat a l'atac i disposat a arriscar.

El gol del conjunt local es va fer esperar fins al minut 73, i va arribar amb polèmica. L'acció va venir precedida d'un bot neutral que les noies de Joan Garcia haurien d'haver tornat a les roqueroles després de l'aturada del joc en una acció on l'extrem, Paula Aguilera, es va fer mal i va haver de ser atesa. Molt lluny d'aquest gest esportiu, les jugadores del Llerona van aprofitar l'acció per posar la pilota en joc amb un passe a l'espai per a Abril Díaz i la rematada d'Alba Lopez a boca de canó (1-3).

A partir d'aquest moment, el partit es va trencar i el duel va passar a ser un joc directe. Sota la pressió de la importància del partit i de l'orgull per la rivalitat entre els dos clubs. Ambdós equips van començar a generar un joc més directe per concentrar, sobretot, les jugades a camp rival.

En una altra pilota aturada, les jugadores de Cruz van tornar a posar la diferència de tres gols al marcador amb una rematada digne de videojoc. Laia Ferrer, encertada en els remats a l'àrea rival, va engaltar amb el cap la pilota a l'alçada del punt de penal i, amb una paràbola perfecta, va posar l'esfèric a l'escaire (1-4).

Poc duraria l'alegria del gol a les roqueroles. A la següent jugada, aprofitant la seva velocitat i tècnica, Alba Lopez va convertir un xut al lateral de l'àrea en un autèntic golàs. Lopez, amb un ràpid canvi de ritme, va superar a la lateral roquerola i, pràcticament sense angle, va col·locar la pilota al lateral del segon pal amb un xut creuat per retallar distàncies (2-4).

El partit, trencat totalment, va acabar de ser de domini clar per a les jugadores de Llerona en aquests darrers quinze minuts. La perseverança i l'orgull de capgirar el marcador per part de les noies de Garcia va ser molt més fort, i van tancar uns darrers minuts molt bons, amb una solidesa defensiva impecable i uns atacs letals.

El desplegament físic de la primera part va passar factura a les jugadores roqueroles, que es van anar desinflant amb el pas dels minuts.

El Llerona, aprofitant els seus revulsius i els grans minuts de joc en atac, va aconseguir enfonsar a la defensa roquerola i concentrar el joc a camp rival per gaudir d'ocasions per igualar el matx. Fruit d'aquesta forta pressió, Paula Aguilera va aprofitar un mal refús de la defensa al punt de penal per caçar la pilota al punt de penal i posar el cor dels assistents en un puny amb un fort xut que la portera, Xantal Camacho, no va veure ni sortir (3-4).

Amb el temps afegit i el partit caldejat, l'àrbitre va xiular el final de la trobada i la Penya Blanc i Blava es va endur els tres punts en un duel vallesà que va tenir emoció i esperança fins al final.

Resultat i classificació

Amb aquest resultat, les noies de Cruz sumen la setena jornada consecutiva sense perdre i escalen fins a la vuitena posició amb 32 punts, empatant amb el F. Base Reus.

Per la seva banda, el CE Llerona cau a la tretzena posició amb 25 punts i suma la segona derrota consecutiva.

El pròxim cap de setmana, les roqueroles les jugadores de la Roca del Vallès rebran al Municipal al CF Pallejà, un rival directe en la lluita per les aspiracions de mantenir-se a les posicions de mitja taula i equip que se situa a tan sols 1 punt de diferència per sota. Recordem que en el partit d'anada les noies de Miguel Ángel Cruz van caure amb un contundent 4-0.

Per la seva banda, el conjunt de Llerona serà l'equip encarregat de descansar de la competició aquest cap de setmana. D'aquesta manera, les jugadores de Garcia reprendran la lliga el pròxim 21 d'abril davant el CF Pallejà.