Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Usuaris de Rodalies, davant la vaga de Renfe i Adif: "El servei és tan deficient que si fos adequat, ens n'adonaríem"

9 Febrer 2024 Redacció: puntvalles.cat

Imatges: ACNL'aturada s'ha fet notar amb rutes cancel·lades i una presència més escassa als trens ja que els viatgers han optat per altres opcions.

La convocatòria de vaga de Renfe i Adif, impulsada per CCOO, ha deixat la seva empremta aquest divendres a les andanes de les estacions de trens de Catalunya. Malgrat això, els passatgers habituals han assenyalat que estan familiaritzats amb els retards, de manera que no han percebut cap impacte especial. "Els dies de vaga no noto una gran diferència. El servei és tan deficent que si funcionés correctament, ens adonaríem", va expressar una de les viatgeres de la línia R1. Alguns usuaris han pogut gaudir de més espai per seure del que solen tenir en altres ocasions perquè "la gent ha buscat altres opcions" davant la vaga. D'altres han experimentat temps d'espera més prolongats del que és habitual o s'han vist obligats a canviar els seus plans degut a la cancel·lació de trajectes.

"Tornaré una hora i mitja més tard perquè el tren que solc agafar no està disponible", va explicar un altre passatger que recorre la línia entre Girona i Barcelona.

Fonts de Renfe han informat que el seguiment de la vaga es situa en un 2,68%. L'aturada reclama l'eliminació de les categories de renda a Renfe i la implementació de la jornada laboral de 35 hores a Adif. Els serveis mínims s'estableixen en un 66% durant les hores punta (de 06.00 a 09.30 hores i de 17.00 a 20.30 hores) i un 33% durant la resta de la jornada a Rodalies.

El ministeri de Transports ha decretat que els serveis mínims pels trens de mitja distància siguin del 65%, del 73% per als trens AVE i tan sols del 25% per als trens de mercaderies.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

Rep les notícies d'última hora

Guia comercial del Vallès