Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Biopompas: productes de neteja i d'higiene personal a granel. El teu compromís amb el planeta comença a casa

26 Febrer 2024 Redacció: puntvalles.cat

Imatges: BIOPOMPAS

Població: Vallès


Biopompas neix com a resposta a la necessitat d'un consum més sostenible, responsable i respectuós amb el medi ambient. Davant l'actual model de consum esgotant i contaminant, Biopompas aposta per un canvi radical, oferint productes biodegradables, de proximitat i a granel, basant-se en l'economia circular.

Aquesta iniciativa, nascuda a Rubí (Barcelona) l'any 2017, s'ha expandit ràpidament per tota la península Ibèrica i Canàries. Biopompas no es limita a oferir productes ecològics, sinó que busca inspirar un consum diferent, de qualitat i reduint envasos. De fet, la seva filosofia es basa en la reutilització d'envasos i aposta per un model circular que respecti els recursos, en la mesura que sigui possible, del nostre planeta.

Aquest reportatge aprofundirà en la història de Biopompas, els seus valors i la seva proposta sostenible. El que consumim afecta al planeta i a la nostra salut!

Història de Biopompas

Així va néixer el compromís d'aquesta empresa catalana i de totes les botigues que ofereixen aquests productes. El 2017 a Madrid, Catalunya, Andalusia, Navarra, València i el País Basc, neix la llavor d'aquest projecte. Un grup d'emprenedors amb ganes de trobar solucions i oferir una forma de consum diferent de la societat, es posa en marxa. Amb vocació de servei i un fort compromís amb el medi ambient, compartint experiència, coneixement i molt amor, posen els fonaments de la marca Biopompas: productes biodegradables, elaborats amb ingredients vegetals (agricultura ecològica certificada) i de proximitat, basant-se en un model d'economia circular de venda directa i a granel. Una manera de recordar tradicions oblidades i més sostenibles.

Molt aviat es van anar creant altres botigues, compartint la mateixa visió de futur. En aquest moment són 37 punts de venda a l'Estat i amb els córners (afiliats de les botigues), arriben a 98. El model de consum actual s'esgota i està esgotant els recursos naturals i portant-nos a una situació climàtica irreversible. La proposta de Biopompas no només vol sensibilitzar, sinó buscar solucions en el sector de la neteja domèstica i la higiene personal.

Cada petit canvi en una llar pot tenir un impacte positiu en l'entorn. Biopompas acosta la natura a casa, fent que les persones mantinguin els seus espais segurs, nets i acollidors mitjançant productes d'alta qualitat i lliures de tòxics.

En les últimes dècades, s'ha accelerat la manera de viure, produir i consumir, i això porta greus conseqüències per al canvi climàtic. La concepció dels productes, basada en l'efímer, traça un camí en línia recta cap a la seva ràpida desaparició. Però no és una desaparició real, sinó una acumulació de productes contaminants que ens està portant a un punt de no retorn. Cal actuar, apostant pel zero waste i l'economia circular.

"Ens esforcem per progressar i aspirem a millorar una mica el món on vivim, apostant per un consum diferent''

Què és el zero waste?

Zero waste significa residu zero, però en realitat significa molt més, significa allargar la vida útil del que comprem. L'economia circular es basa a consumir allò que necessitem de manera sostenible, provocant un impacte positiu en la nostra salut i en la salut col·lectiva, i minimitzant l'impacte negatiu que suposa la indústria contaminant per al nostre entorn. És a dir, triar productes en els quals la producció no exploti els recursos naturals a un baix cost perquè aquest baix cost es tradueix en un alt cost per al planeta i tots els que hi vivim. És necessària l'eliminació de residus durant tot el cicle de vida d'un producte, des del seu proveïment fins al seu consum, passant per la seva fabricació.

Per on començar?

Reduir el consum de tot allò que no necessitem o que no és possible reconvertir; reutilitzar i donar una segona vida a les coses que acostumem a llençar i separar i classificar els materials que siguin aptes per al reciclatge.

Aquests són uns senzills primers passos que podem posar en marxa per a ser més sostenibles. En definitiva, seguir la regla de les 3R: Reduir, Reutilitzar i Reciclar.

Consumir només el necessari però... què consumir?

Biopompas han conceptualitzat i concebut els productes i el seu envasament des d'una filosofia natural i biodegradable. Tant el procés de fabricació com les matèries primeres respecten el medi ambient i la seva formulació fa que el seu ús no contamini.

El transport és un dels majors causants de les emissions que provoquen el canvi climàtic (encara que no l'únic). Malgrat que normalment la contaminació s'associa al transport personal, hem de centrar-nos també en el transport del que comprem: abans i després de la seva producció.

Abans de la fabricació, és important concebre els productes tenint en compte els recursos i les matèries primeres de proximitat. D'aquesta manera, reduïm les emissions de CO2.

Biopompas compta amb proveïdors nacionals que, a més a més, proporcionen materials respectuosos amb el medi ambient per a poder fabricar productes biodegradables i acurats amb la persona i la llar.

Aquí detallem alguns motius per a decantar-nos per un model de proximitat a l'hora de comprar:

  1. Disminució de la contaminació provocada pel transport. Reduir els quilòmetres que hagi de viatjar la nostra compra tindrà un efecte positiu en el planeta i en la nostra qualitat ambiental.
  2. Col·laboració en la supervivència del teixit empresarial local. Comprar a les botigues del barri, contribueix a la seva obertura i genera ambient social als nostres carrers.
  3. Reducció de l'embalatge dels productes i que aquest sigui de fàcil reciclatge.
  4. Coneixement compartit. Conèixer nous productes i usos és una cosa beneficiosa tant per als compradors com per als venedors i el comerç de proximitat és un bon espai per a compartir aquesta informació.

Captura de pantalla (387).pngBiopompas aposta pels productes de proximitat, elaborats amb matèries primeres nacionals per a reduir la petjada de carboni 

Les grans accions estan fetes de petits moviments!

En els últims anys, l'embalatge s'ha convertit en una cosa tan essencial per a la decisió de compra com el mateix producte. El seu objectiu principal s'ha centrat a cridar l'atenció per al seu consum atès que, moltes vegades, la compra es decideix més per l'embolcall i no tant per les característiques del producte. Però aquesta pràctica comercial acaba generant una gran quantitat de residus que en moltes ocasions és innecessària i que té efectes nocius per al medi ambient.

La funció principal de l'embalatge ha de ser protegir el producte, evitar el seu deteriorament i, en el cas dels líquids, prevenir vessaments que puguin afectar la resta de productes.

El plàstic és el material més utilitzat, però no és l'únic que pot assegurar aquestes funcions. A més a més, és el que més contamina pel fet que triga centenars d'anys a descompondre's i té un alt grau de toxicitat.

Fa anys que estem en alerta. És necessari eliminar o almenys reduir el plàstic de la societat, ja que únicament el 30% del plàstic que es rebutja s'acaba reciclant i la resta acaba en abocadors o en els oceans, quedant afectats des dels ecosistemes marins fins a l'economia de les zones turístiques de platja.

Podem prescindir del plàstic?

Fer ús de materials que puguin tenir una segona vida és una opció responsable, siguin materials reciclables o materials que puguin ser reutilitzats. Reutilitzar és una solució sostenible que dona resposta a l'emergència ecològica que estem vivint. Converteix un residu en un recurs útil, redueix les emissions generades en la fabricació i processament de nous envasos i preserva els nostres recursos naturals i energètics.

A l'hora de comprar, podem incorporar uns senzills costums per a reduir l'ús i el consum de plàstic; com portar bosses reutilitzables per a guardar la compra o comprar a granel. A Biopompas fan ús d'embalatges de baix impacte mediambiental i promouen la seva recollida per a reciclar-los i convertir-los en un nou producte. A més a més, aposten pels productes de neteja i higiene a granel i la reutilització d'envasos.

Els productes Biopompas estan dissenyats per a complir amb els més alts estàndards de qualitat i eficàcia, mantenint sempre el seu compromís amb el medi ambient. Viure sense destruir l'entorn és possible, però hem d'apostar per un sistema que ens permeti tenir un impacte positiu, per això hem de canviar els nostres hàbits:

  • Reduir el nostre consum 
  • Triar productes de qualitat
  • Reutilitzar els envasos

Descobreix les botigues Biopompas i la seva oferta a granel i uneix-te al compromís per un món més net i saludable.

 

 

 

Troba el teu Biopompas més proper! 

 

Biopompas Amposta

Responsable: Núria Abelló.  T. 699104354 |   amposta@biopompas.com Adreça: C/ Corsini, 69 baixos

@Biopompas Amposta     @biopompas_amposta    @biopompasamposta

 

Biopompas El Ninot de Barcelona 

Responsable: Montserrat Moya. T. 931 06 17 22  |   elninot@biopompas.com  |  Adreça: C/Villarroel, 146

@Biopompas Ninot @biopompasninot

 

Biopompas Lleida

Responsable: Gemma San Juan.  T. 622 150 969 |   lleida@biopompas.comAdreça: C/Unió, 15

@BioPompasLleida   @biopompaslleida

 

Biopompas Manresa

Responsable: Esperança Torres.  T. 644 36 13 30|   manresa@biopompas.comAdreça: Av/De les bases de Manresa, 21

@Biopompas Manresa drogueria natural a granel   @biopompas.manresa

 

Biopompas Mataró

Responsable: Ana Rosa Martínez.  T. 683 16 08 06   mataro@biopompas.comAdreça: C/Palmerola, 1 Local 3

@biopompasiluro

 

Biopompas Sant Andreu

Responsable: Mercè Lobera.  T. 93 639 95 13   santandreu@biopompas.comAdreça: C/ Mercat, 6. Barcelona

@biopompassantandreu

 

 

 

Troba la teva botiga de productes sostenibles i respectuosos amb el medi al Vallès

Biopompas Cardedeu 

Responsable: Sandra Gutiérrez.  T. 644 95 69 31 |   biopompascardedeu23@gmail.com Adreça: C/Diagonal Fiveller, 23

@biopompascardedeu   

 

Biopompas Cerdanyola del Vallès 

Responsable: Xavier Clemente. T. 622766751  |   cerdanyola@biopompas.com Adreça: C/Lluís Companys, 10 local 5

@Biopompas Cerdanyola Drogueria Natural a granel   @biopompas_cerdanyola

 

Biopompas Granollers

Responsable: Rosa Batllori. T. 620 80 50 85  |   granollers@biopompas.com  |  Adreça: C/Alfons IV, 37

@Biopompas Granollers

 

Biopompas Sant Cugat

Responsable: Anna De Simone . T. 93 198 73 96  |   santcugat@biopompas.com  |  Adreça: Av/Lluís Companys, 18-20

@Biopompas EcoDroguería a granel en Sant Cugat del Vallès @biopompas.santcugat

 

Biopompas Terrassa

Responsable: Pilar Ureña . T. 674 99 13 50  |   terrassa@biopompas.com  |  Adreça: C/Nou de Sant Pere, 27

@Biopompas Terrassa @biopompasterrassa

 

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

Guia comercial del Vallès