Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Els vallesans arrasen a la Kings League

13 Gener 2023 Redacció: Yaiza Miranda

Imatges: Aaron Lopez

Població: Vallès


La Kings League ha estat el fenomen esportiu emergent més mediàtic i que més repercussió ha tingut dins del món dels esports i de la comunicació. La visibilitat i la quantitat de espònsors que ha rebut el projecte, ha fet que els futbolistes que hi participen tinguin al seu abast una gran oportunitat per donar-se a conèixer a través de la competició de futbol amateur, i els vallesans que en formen part i són membres dels diferents equips que conformen la Kings League no han desaprofitat l’oportunitat i han aterrat a la competició per deixar-hi la seva petjada.

Dels 11 equips participants, podem destacar que fins a sis jugadors vallesans formen part d’aquest nou format de competició. Equips de la comarca com l’Esport Club Granollers, el CF Mollet i el CF Parets tenen la seva representació amb la participació de jugadors que militen a les files del club. Tanmateix, el CF Valldoreix, de la comarca del Vallès Occidental, també té un jugador que ha destacat per sobre de la resta.

És una experiència única, ja que ha estat molt difícil entrar aquí d’entre els més de 10.000 candidats que hi havia. Tens l’oportunitat de gaudir de l’esport que més t’agrada, envoltat de persones que també ho senten com tu i veient tota la repercussió que tot això està ocasionant” declara Sergio Sanchez.

Representació vallesana a la Kings League

En aquest sentit, tots els futbolistes participants en la Kings League van haver de passar un procés de selecció per poder formar part dels diferents equips que conformen la lliga. Per tant, com que la competició es disputa a Barcelona, la gran majoria dels jugadors que participen i que formen part d’aquest projecte esportiu són jugadors catalans, però nosaltres destacarem els que coneixem, els de la nostra comarca.

Et donen al teu abast una gran possibilitat de donar-te a conèixer, ja que per tota aquesta repercussió hi ha gent important i rellevant d’altres entitats i equips que et poden veure. D’aquesta manera tens molta més facilitat per arribar a més gent”, confirma Sachez.

Com ja s’ha esmentat amb anterioritat, fins a sis jugadors vallesans han estat escollits d’entre els milers de candidats per participar en la Kings League.

Els equips de la comarca que tenen representació a la Kings League amb els seus jugadors com a protagonistes són: l’Esport Club Granollers, el CF Mollet i el CF Parets, que militen a la màxima competició del futbol català, la Primera Catalana. Tanmateix, el CF Valldoreix, del grup 3 de Segona Catalana i de la comarca del Vallès Occidental, també té un jugador que ha destacat per sobre de la resta i que ha deixat grans actuacions en les darreres jornades.

EC Granollers

Dos jugadors del primer equip de l’Esport Club han participat en la Kings League, tot i que ho han fet a equips diferents.

D’una banda, tenim al ‘killer’ Guillem Ruiz. El davanter del conjunt granollerí forma part dels jugadors que competeixen per al Rayo de Barcelona, l’equip presidit per Martí Miras, conegut a internet com a ‘Spursito’.

Ruiz va començar a la Kings League amb un gran paper com a ‘9’ amb l’instint innat de golejador, finalitzant la segona jornada dins del set ideal i situant-se entre els ‘pitxitxis’ de la competició amb un total de 3 dianes en els dos primers matxs disputats. Tanmateix, no ha estat capaç de mantenir la seva ratxa golejadora i ha decaigut de la taula de màxims golejadors. El seu equip, el Rayo de Barcelona, se situa a les zones baixes de la classificació, fora de les posicions de play-off, tot i que encara resten set jornades per disputar.

D’altra banda, tenim la recent incorporació de Nadir Louah a les files d’Aniquiladores, l’equip de Juan Sebastián Guarnizo, conegut a les xarxes com JuanSGuarnizo.

El central de l’EC Granollers ha entrat com a novetat a l’equip en esdevenir el jugador 12 d’Aniquiladores a la jornada 4. És a dir, la participació de Louah ha estat gràcies a una de les noves normatives que regeixen la Kings League i és la del jugador número 12, és a dir, l’opció de cada equip de la competició per convidar a un jugador a cada jornada.

CF Mollet

Pel que fa al CF Mollet, el club vallesà també compta amb la representació de dos dels seus millors jugadors a la Kings League, i tots dos han anat a parar a competir al mateix equip: Los Troncos. La peculiaritat d’aquest equip recau en el fet que tots els jugadors porten el nom d’un arbre (o d’algun element semblant) a la samarreta com a identificador personal.

D’una banda, tenim al lateral Noel Lopez Rubio. El defensa del club molletà, amb “Ahuehuete” a la samarreta, ha entrat a formar part de l’equip que presideix Jaume Cremades, més conegut com a Perxitaa.

Lopez s’ha consagrat com a un dels jugadors amb més projecció i desplegament de l’equip gràcies a la seva gran condició física. Fruit de la seva activitat, ha estat mencionat com el tercer jugador que més distància ha recorregut a la jornada quatre.

Com a segon jugador del CF Mollet, tenim al Sergio Sanchez Cívico, conegut a les jornades com a ‘Drago’. El migcampista molletà va destacar en les dues primeres jornades amb grans actuacions individuals, arribant a anotar 3 gols i donant 1 assistència.

Tanmateix, Sanchez ha patit una lesió que l’ha obligat a aturar la competició des de la quarta jornada (tant la Kings League com la Federada per la FCF).

Quan preguntem a Sergio Sanchez per la seva lesió, és optimista: “Ja em queda poc per poder tornar, però sí que és cert que en aquestes dues primeres setmanes ha estat difícil. Estic fent tot el que està al meu abast per recuperar-me el més aviat possible”.

També assegura que hi ha dues vessants a tenir en compte per a tots aquells esportistes que participen en les dues competicions (la Kings League i a un equip federat): “Pel que fa al rendiment jugant en les dues competicions, et carregues més muscularment. Però també ho veig com una forma d’arribar al meu millor estat físic, ja que en conseqüència, en entrenar i jugar més també estàs més en forma i millor físicament”.

Els troncos se situen novens a la classificació i, amb aquests resultats, quedarien fora de les posicions de play-off per disputar la segona fase de la competició i optar a guanyar el títol de campió de la Kings League.

CF Parets

La representació paretana és causada per Pau Ruiz, el germà de Guillem Ruiz. En Pau va entrar a formar part de l’equip d’El Barrio, presidit per l’influencer Adri Contreras.

El jugador paretà està sent una peça clau per al conjunt de Contreras. De moment, la quarta jornada ha estat la millor de les que s’han disputat fins al moment, on va aconseguir ser reconegut com el segon jugador més ràpid en aconseguir una velocitat màxima de 28.22 km/h. A més a més, també va ser en aquesta trobada on ha escalat posicions per situar-se entre els jugadors TOP en assistències.

Per la seva banda, El Barrio se situa sisè a la classificació i, per tant, seria un dels vuit equips que passarien a la segona fase de la Kings League en ser equip de play-off.

CF Valldoreix

Un dels jugadors que més ha destacat en aquesta competició ha estat en Jacobo Fernández, actual jugador del CF Valldoreix. El vallesà forma part de les files d’El Barrio i destaca per la seva habilitat com a davanter. Fernández ha protagonitzat grans actuacions, sumant un total de 4 gols en 4 partits i una assistència.

Què és la Kings League?

Per parlar de la Kings League primer hem de saber què és i de què tracta. Quan fem referència a aquest projecte esportiu, estem parlant d’una competició de futbol real, creada i confeccionada per l’exfutbolista del FC Barcelona, Gerard Piqué, i en col·laboració amb La Liga. Aquesta iniciativa futbolística està formada per 12 equips i cadascun d’ells està “presidit” (o representat) per streamers, exfutbolistes i creadors de contingut, on participen jugadors de futbol amateur que competeixen setmana a setmana per alçar-se amb el títol de campió.

En ser una competició gestionada per la Liga, els contractes i els sous dels participants en la Kings League també són gestionats per l’entitat esportiva, perquè així no hi hagi equips que cobrin més per tenir un president “més famós o mediàtic”. Així, Sanchez confirma que es tracta d’una oportunitat que, si més no, té els seus beneficis: “Sí, clar que compensa, ja que et paguen per jugar a futbol i, al mateix temps, tens un contracte laboral, cosa que no sol passar a la federació. També comptes amb els patrocinadors, els quals et regalen matèria, i això sempre s’agraeix. En el nostre cas, als Troncos FC, ens patrocina futbol emotion i pascual-bifrutas”.

La dinàmica d’aquesta nova iniciativa recull un nou format de competició amb trobades de futbol 7, partits de 40 minuts i amb noves regles en el joc amb la finalitat de donar espectacle i que es retransmeten a través de Twitch, un espai web dedicat a la creació de contingut en directe.

Nou format de competició esportiva

La diferencia vers altres competicions esportives federades recau, principalment, en l’organització de la competició i en la participació d’un jugador de futbol reconegut (pot ser un exjugador de futbol, com ha estat la participació de Joan Verdu, Sergio Garcia, Didac Vilà o fins i tot Sergio el ‘Kun’ Agüero).

Les normes establertes a la Kings League han estat decidides per votació popular a través de les xarxes socials, de manera que tots els usuaris han decidit la manera en la qual es disputa la lliga. En cas d’empat, el guanyador de cada partit es decideix amb un torn de penals des de mig camp (shootouts); es juga amb fora de joc; els serveis de banda es realitzen amb la mà, les substitucions de jugadors durant el partit són il·limitades; la targeta groga suposa 2 minuts d’exclusió. 

Les vermelles, 5’ fins que entre un substitut; per al servei inicial, la pilota se situa en el centre del camp i els jugadors arrenquen des de la línia de fons; els dorsals dels jugadors poden anar del 0 al 99; els partits són de dues parts de 20’ i cada equip disposa d’una arma secreta, és a dir, d’una carta, triada a l’atzar, que li atorga un avantatge una sola vegada per partit: penal a favor; shootout a favor, exclusió d’un rival durant 2’; gol doble durant 2 minuts; comodí i, finalment, robatori de carta.

Els empats no són una opció vàlida

Una de les grans peculiaritats d’aquest nou format és que la trobada no pot acabar en empat. Com bé s’ha esmentat amb anterioritat, si això ocorregués durant el transcurs dels 40 minuts de partit, hi hauria una ronda de 5 penals per a cada equip.

Ara bé, el penal a llançar no és el que coneixem des dels 11 metres. La manera de llançar el penal és el shootout, que consisteix en un 1 contra 1 entre un atacant i el porter de l’equip contrari. Però cal destacar que aquest model de penal no és gens senzill, ja que mentre que el porter toqui la pilota, es podrà considerar aturat, donant-li un avantatge en el marcador a l’equip defensor. A més, la dificultat és encara major tenint en compte que l’atacant únicament disposa de 5 segons per marcar gol.

Àrbitres i VAR

No és cap novetat que Gerard Piqué ha sortit en declaracions als mitjans queixant-se de l’arbitratge que segueix la Lliga vers a equips que en surten beneficiats. En aquest sentit, ha volgut fer la seva i ha dissenyat un format “just” per tal que cap dels equips participants surti beneficiat de diferent manera.

Finalment, en relació amb els àrbitres, hi ha un total de 2 àrbitres en cada trobada, un de camp i un altre de VAR. Les regles estableixen que si sancionen a un jugador amb 3 targetes grogues durant un Split, aquest sofrirà un partit de suspensió. De la mateixa manera, cada targeta groga comporta multa econòmica de 150 euros per al president de l’equip; 350 euros i un partit de suspensió si és vermella i 800 euros si és vermella directa.

Partits i classificació

A diferència del mètode de classificació convencional que coneixem, on cada equip guanyador suma 3 punts al seu caseller personal a la classificació, la Kings League no funciona amb el format de punts per determinar la posició dels equips. Per tant, com es determina el cuer o el primer de la taula? Amb la diferència de gols. Tots els gols marcats a cada jornada i tots els gols encaixats són el recompte que determinen la posició dels equips a la classificació a partir de la diferència de gols a favor i en contra que cada equip acumula.

Cada setmana es disputa un partit entre els equips que conformen la Kings League i, al final de les 11 jornades, els 8 primers equips classificats en finalitzar aquesta fase inicial de la competició dispuratan un play-off per determinar el guanyador d’aquesta primera edició de la Kings League.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

Guia comercial del Vallès