Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Festes de Sant Antoni Abat 2024 al Vallès

9 Gener 2024 Redacció: Eric Saez

Imatges: cedides

Població: Cardedeu


FESTES SANT ANTONI ABAT 2024 AL VALLÈS

Com cada any, a Catalunya se celebra la festa tradicional de Sant Antoni Abat o Tres Tombs, per això nosaltres et portem un recopilatori de tots els municipis del Vallès que celebren aquesta festa amb els actes, activitats i celebracions que duen a terme.

Vols saber quin dia se celebra els Tres Tombs al teu poble?

Busca el teu municipi, i assabentat de quines activitats o actes hi ha en honor a aquesta popular festa.

 

Sant Antoni Abat a Barberà del Vallès 2023 / Tres Tombs a Barberà del Vallès 2023Festa de Sant Antoni Abat a Barberà del Vallès 

Sant Antoni Abat a Barberà del Vallès 2024 / Tres Tombs a Barberà del Vallès 2024

 

Aquest cap de setmana, 10 i 11 de febrer, Barberà del Vallès acollirà una nova commemoració de Sant Antoni Abat, novament organitzada per l'Associació Cultural La Cooperativa, amb la col·laboració de l'Associació de Veïns i Veïnes de la Romànica i el suport de la Federació Catalana dels Tres Tombs i l'Ajuntament de Barberà del Vallès.

Els actes començaran la nit del dissabte dia 10, amb la Missa en honor a Sant Antoni Abat a les 20 h a l'Església de Santa Maria.

La jornada de diumenge 11 s'iniciarà a primera hora, amb aquestes activitats:

A les 9.30 h - Recollida del banderer Ivan Goya Arner i la cordonista Laia Goya Ruiz (Av. Generalitat, 89)
A partir de les 10 h - Plaza del Mil·lenari: Arribada de participants i desdejuni popular.
A les 11.45 h - Plaza del Mil·lenari: Benedicció dels animals. Inici del passeig pels carrers de la ciutat amb la Banda verge de la Misericòrdia de Reus.
A les 13 h: Arribada a la plaça de la Vila i rebuda per part del president de l'entitat i les autoritats locals.


Recorregut del passeig: Ronda Santa Maria, carrer Ramon Berenguer IV, carretera de Barcelona (lateral), via Sant Oleguer, ronda Santa Maria, carrer Monturiol, carrer Maria Reverter, carrer Sant Pere, carrer Santa Bàrbara, carrer Monturiol, carrer Pintor Fortuny, passejo Doctor Moragas i arribada a la plaça de la Vila.

 

 

Festa de Sant Antoni Abat a Badalona 

Festa Sant Antoni Abat a Badalona 2024 / Tres Tombs a Badalona 2024

 

 

Festa de Sant Antoni Abat a la Roca del Vallès 

Festa Sant Antoni Abat a La Roca del Vallès 2024 / Tres Tombs a La Roca del Vallès 2024

18 de Febrer de 2024

La festivitat s’iniciarà a les 11.30 h amb la tradicional benedicció dels animals a l’Església de Sant Sadurní, i seguirà amb els Tres Tombs.

Recorregut 

El recorregut encapçalat pels Tabalers de la Colla dels Diables de la Roca serà el següent: C. Major, Rambla Mestre Jaume Torrents, C. Espronceda, C. Prat de la Riba, C. Indústria, Rambla Mestre Jaume Torrents, C. Enric Granados, C. Gayarre, C. Frederic Mompou, Rambla Mestre Jaume Torrents, C. Espronceda, C. Prat de la Riba, C. Indústria, C. Hermenegild Carrera, C. Lluís Millet, Rambla Mestre Jaume Torrents, C. de Sant Josep i final a la plaça Sant Jordi.  

Programa de la jornada 

De 9 a 10 h a l’Escola Mogent hi haurà l’esmorzar popular i de benvinguda a tots els participants, i cap a les 11 h es farà la concentració de tots els participants en la benedicció a La Riera. Un cop acabada la benedicció, es farà un pica-pica popular a la plaça de l’Era.  

 

Sant Antoni Abat a Barberà del Vallès 2023 / Tres Tombs a Barberà del Vallès 2023Festa de Sant Antoni Abat a Terrassa

Sant Antoni Abat a Terrassa 2024 / Tres Tombs a Terrassa 2024

 

18 de Febrer de 2024

Els Tres Tombs passarà per Terrassa el 18 de febrer amb una nova guia de bones pràctiques

Sant Antoni Abat, patró dels animals. Com cada any, a Catalunya, per a celebrar-ho, s’organitza els Tres Tombs, una desfilada de cavalls i carruatges per un centenar de pobles. A Terrassa arribarà el 18 de febrer, amb el recorregut habitual, amb sortida des dels dipòsits d’aigua de Can Boada fins arribar a la Rambla d’Ègara.

Aquest any els Tres Tombs compta amb una guia de recomanacions per garantir el benestar dels animals que hi participin. La guia, elaborada per la Generalitat, és de caràcter voluntari, tot i que estableix que hi hagi un veterinari per cada 50 èquids i un veterinari en cap. Entre altres requisits, els animals han d’estar abeurats segons les seves necessitats i si n’hi ha algun que pateixi símptomes d’estrès o problemes de salut, ha de ser retirat immediatament. També està prohibit l’ús de piroctècnia, trabucaires i altres sorolls.

 

Festa Sant Antoni Abat a Castellar del Vallès 2023 / Tres Tombs a Castellar del Vallès 2023Festa de Sant Antoni abat a Castellar del Vallès

Festa Sant Antoni Abat a Castellar del Vallès 2024 / Tres Tombs a Castellar del Vallès 2024

25 Febrer de 2024 

Els Tres Tombs, celebrats per la festa de Sant Antoni Abat a Castellar, són organitzats per Amics de Sant Antoni Abat des de 1994. Les festivitats inclouen una desfilada amb l’abanderat a cavall, la benedicció dels animals, la passada del xai i el porc i un ball, honorant el patró dels animals i dels traginers.

Castellar del Vallès, Barcelona

Organitza: Ajuntament de Castellar del Vallès

0€

 

                    

Festa de Sant Antoni Abat a Sentmenat

Festa de Sant Antoni Abat a Sentmenat

Festa Sant Antoni Abat a Sentmenat 2024 / Tres Tombs a Sentmenat 2024

3 de Març de 2024

Actes a destacar

Els actes dels Tres Tombs comencen d'hora amb un esmorzar per a tots els participants a la passada. Seguidament es fa una missa en honor a Sant Antoni Abat. Els assistents a la missa rebran panets beneïts com a obsequi. Desprès comença la Tradicional Passada; els carros, els carruatges, els cavalls i altres menes de bestiar inicien el recorregut pels diversos carrers del poble, amb parada a l'Església per rebre la benedicció als animals.

La festa prossegueix amb una exhibició d'hípica. Finalment, els actes acaben amb el ball dels Tres Tombs, el canvi de Bandera, en la que els banderers d'enguany cediran el seu torn als qui encapçalaran la Passada en la propera edició.

Elements d'interès

Passada de cavalls, carruatges i carros, imatge de Sant Antoni, esmorzar, missa, a benedicció dels animals, obsequi de panets beneïts i canvi de Bandera.

Organitzadors: Comissió de Festes de Sant Antoni Abat

Web: http://www.totsentmenat.info/cat/festes.htm;

Data celebració: Primer diumenge de març

Municipi: Sentmenat

 

Festa de Sant Antoni Abat a Bigues i Riells del FaiFesta Sant Antoni Abat a Bigues i Riells 2023 / Tres Tombs a Bigues i Riells 2023   

Festa Sant Antoni Abat a Bigues i Riells del fai 2024 / Tres Tombs a Bigues i Riells del fai 2024 

 

La Festa dels Tres Tombs de Bigues i Riells és una de les festes més participatives de l’any i està organitzada per l’Associació Amics dels Tres Tombs de Bigues.

 

Diumenge 12 de març Bigues i Riells del Fai celebrarà la Festa dels Tres Tombs, amb carros, cavalls i carrosses.

Vine a gaudir dels Tres Tombs de Bigues i Riells del Fai!
Hi haurà esmorzar, ball de gitanes, passada, benedicció, arrossada i ball!

 

 

Festa Sant Antoni Abat a Sant Antoni de Vilamajor 2023 / Tres Tombs a Sant Antoni de Vilamajor 2023Festa Sant Antoni Abat a Sant Quirze del Vallés

Festa Sant Antoni Abat a  Sant Quirze del Vallés 2024 / Tres Tombs a Sant  Sant Quirze del Vallés 2024

 

Sant Quirze del Vallès omplirà els seus carrers de tradició el proper diumenge 19 de març, quan els carros de pagès tirats per cavalls prendran el protagonisme de la jornada.

L’Associació Amics del Cavall i l’Ajuntament de Sant Quirze ja ultimen els detalls de la nova edició de la Passada de Sant Antoni al poble, la número 30, que començarà amb l’esmorzar popular de pagès al recinte firal (8 hores). Després de beneir les bèsties, els carruatges començaran el seu passeig pels carrers del poble (11.30 hores) per acabar a l'avinguda de Pau Casals al migdia (13 hores).

Una bona oportunitat per gaudir d’espectaculars carros de transport de matèries diverses com troncs, fruites i verdures o animals de granja arrossegats per cavalls tal i com es feia antigament en poblacions de tradició agrícola, com és el cas de Sant Quirze del Vallès. 

 

 

Festa Sant Antoni Abat a Sant Antoni de Vilamajor 2023 / Tres Tombs a Sant Antoni de Vilamajor 2023Festa Sant Antoni Abat a La Garriga

Festa Sant Antoni Abat a La Garriga 2024 / Tres Tombs a La Garriga 2024

14 d'Abril de 2024

La Festa dels Tres Tombs torna amb un recorregut pels carrers de La Garriga en una nova edició festiva.

Organitza: Ajuntament de la Garriga

0€

 

 

 

 

 

 

 

 

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

cardedeu castellar del vallès cerdanyola del vallès l'ametlla del vallès la garriga la roca del vallès les franqueses del vallès montseny ripollet sant antoni de vilamajor sant esteve de palautordera sant feliu de codines sant quirze del vallès santa eulàlia de ronçana

Rep les notícies d'última hora

Guia comercial del Vallès