Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Neix la Superlliga Catalana, la nova màxima categoria amateur a Catalunya

3 Agost 2022 Redacció: Yaiza Miranda

Imatges: cedides

Població: Caldes de Montbui


Llum verda a la Superlliga Catalana. Els clubs del futbol català han aprovat tots els punts de l'Assemblea General Ordinària de la Federació Catalana de Futbol i, per tant, la creació de la nova i futura màxima categoria de futbol a Catalunya ja és un fet: la Superlliga.

La categoria s'iniciarà a partir de la temporada 2023-2024 i es trobarà entre la Tercera RFEF i la Primera Catalana, amb un grup únic de 16 equips.

Quins equips jugaran la nova categoria?

La Superlliga Catalana estaria formada per un sol grup de 16 equips. L'integrarien els equips descendits de Tercera, juntament amb els classificats en les posicions 2a a 5a de cada grup de Primera Catalana, i el guanyador de l'eliminatòria d'ascens que disputaran els dos sisens classificats amb millor coeficient. Però atenció, que en cas de descensos no compensats de categories superiors, el nombre d'ascensos es reduiria.

Els campions de cada grup i el millor segon del conjunt de grups disputaran la Fase Final de Campionat de Catalunya.
Tot i que encara s'ha de polir la nova categoria, la Federació té la previsió que la nova categoria sigui una competició subvencionada per l'FCF (encara s'ha de concretar quins aspectes i punts) i hi podria haver play-off d'ascens a Tercera RFEF.
L'ascens a Tercera RFEF tornarà a ser molt cara. Només ascendirà el campió de cadascun dels tres grups. La resta d'equips de Primera Catalana, a excepció dels descendits a Segona Catalana, jugarien la pròxima temporada a Primera Catalana, que continuaria estant formada per 3 grups de 16 equips. Això sí, veurien com tenen una nova categoria entremig abans de poder pujar a Tercera Divisió.
Per contra, de Primera a Segona Catalana descendirien pocs equips; un total de 5: els cuers (posició 16) i els dos pitjors classificats en la posició 15.

Pel que fa als ascensos de Segona a Primera Catalana, el Pla de Competició indica que "ascendiran el primer, segon i tercer classificats de cada subgrup d'ascens, i els quatre millors tercers classificats del conjunt de subgrups (total 18 equips)".

A més, la Segona Catalana 23/24 estaria formada per 6 grups de 18 equips i tindrà caràcter interterritorial.

Calendari de preferent de la temporada 2022-2023

En aquesta categoria, la lliga començarà el cap de setmana del 17 i 18 de setembre per als 20 equips que en prendran part, dividits en dos subgrups de 10 equips.


La Preferent Femenina, formada per dos subgrups de 10 equips cadascun, ja disposa del calendari per a la temporada 2022-2023. La primera fase de la competició arrencarà el cap de setmana del 17 i 18 de setembre, i conclourà el cap de setmana del 4 i 5 de febrer del 2023.
Amb dos subgrups (A i B) de 10 equips, la preferent femenina ja coneix els equips que competiran la pròxima temporada a la categoria.


Pel que fa als equips vallesans, La Roca Penya Blanc i Blava, El C.E. Llerona i el C.F. Palautordera es troben al subgrup 1B. Per tant, el conjunt de Preferent és un grup únic format per 20 equips. El grup de 20 equips es dividirà en dos subgrups de 10 equips, que disputaran una primera fase de competició a dues voltes. La classificació dels equips a la finalització de la primera fase determinarà la seva adscripció en la segona fase al subgrup d'ascens (del 1r al 4t classificat de cada subgrup de la primera fase) o bé als dos subgrups de permanència (del 5è al 10è classificat de cada subgrup de la primera fase), els quals disputaran també la competició a dues voltes.
S'haurà de tenir en compte el nombre de descensos de categoria Nacional, ja que, en cas que no quedin compensats amb ascensos de territorial, es produiran descensos "no compensats", la qual cosa provocaria el descens de l'equip en posició immediatament anterior als que disposa el present pla de competicions per al descens directe.

Els 48 equips de la categoria, dividits en tres grups de 16, arrencaran la nova temporada el cap de setmana de l'1 i 2 d’octubre.

Ja es coneix el calendari de la Primera Catalana per a la nova temporada 2022-2023. Enguany, la categoria està formada per un total de 48 conjunts, dividits en tres grups diferents. Cada un d'ells està formats per 16 equips.

La competició està organitzada en 30 jornades i arrencarà, als tres grups, el cap de setmana de l'1 i 2 d’octubre. La finalització de la lliga es produirà el cap de setmana del 28 de maig de 2023.

Amb un total de 3 grups de 16 equips, els equips que conformen aquesta temporada la Primera Catalana ja coneixen els seus rivals. 

Pel que fa als equips del Vallès Oriental, l'EC Granollers, el CF Caldes de Montbui, el CF Mollet i el CF Parets romandran tots al grup 1 de Primera Catalana. Per conèixer els enfrontaments en lliga, podeu consultar el calendari de la competició a la pàgina web de la FCF (Federació Catalana de Futbol), on veureu els enfrontaments des de la primera fins la darrera jornada. 

Ja estan disponibles els calendaris d’aquesta categoria, la qual iniciarà el campionat de lliga el 17 i 18 de setembre de 2022.

La Federació Catalana de Futbol dona a conèixer els calendaris de lliga de la Segona Catalana de la nova temporada 2022-2023. La categoria comptarà amb un total de 132 equips, distribuïts en sis grups de competició, i amb els corresponents subgrups, amb la següent composició:

3 grups a la província de Barcelona.
1 grup a la província de Girona.
1 grup a la província de Lleida.
1 grup a la província de Tarragona.
 L’inici de la competició a la Segona Catalana es produirà el cap de setmana del 17 i 18 de setembre.

Amb un total de 12 subgrups, separats entre A i B, els equips vallesans que formen part d'aquesta Segona Catalana ja conèixen als seus rivals aquesta campanya.

En aquest cas, el CF Les Franqueses, CF Ametlla del Vallès i l'UD Molletense es troben al grup 2A de Segona Catalana, mentre que el CF Cardedeu romandrà aquesta temporada al grup 2B de Segona Catalana, sent l'únic equip vallesà del grup de competició.
 

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

caldes de montbui granollers mollet del vallès parets del vallès

Guia comercial del Vallès