1 Febrer 2022 Redacció: Yaiza Miranda

Imatges: cedides

Població: Granollers

T'interessa: La Mitja de Granollers 2023 tanca una històrica 37a edició amb rècord masculí i femení

Els kenians Mike Boit i Purity Jemutai van arrassar a la Mitja Marató de Granollers 2022. Mentre que Jemutai ha pulveritzat el rècord que Gete Wami va imposar l'any 2006, Boit ha guanyat la modalitat masculina amb una nova marca personal

La Mitja Marató de Granollers va tornar a brillar després de vuit mesos. La cursa, a diferència de la passada edició que es va celebrar en un circuit provisional de 21,097 que es va habilitar per les restriccions de la pandèmia, va recuperar ahir diumenge el seu recorregut habitual de Granollers - Les Franqueses - La Garriga de 21 km amb una participació de 5.000 dorsals a la cursa.

Granollers es va vestir de gala i va rebre els corredors com és usual, empenyent des del principi i donant la benvinguda a l'arribada. A les 9:30 van començar les curses de 5 i 10 kilòmetres. Genís Fernández va travessar la meta del 5k, en primer lloc, amb un temps de 16,05, mentre que Yassine Auhdadi (16,20) i David Campo (16,34) van ser els atletes que van acabar per completar el podi. Pel que fa a la modalitat femenina, Rebeca Suárez es va imposar (19,50) davant de Laura Sánchez (20,36) i Martina García (21,23).

Al 10k, la favorita Cristina Silva va complir amb els pronòstics i va guanyar la cursa amb 35,25 i més de dos minuts de distància respecte a Aniria Marta i Alba Batlle. Abans, Bernat Vaqué va aconseguir la victòria (32,11) també amb molt avantatge respecte als seus competidors Soufiane Amghar (33,51) i Sergi Ariaca (33,51).

La sortida de la cursa més esperada de la Mitja Marató de Granollers es va donar a les 10:30 amb un cartell d'elit que presagiava una cursa de molt nivell, i així va ser. Un total de 4.000 participants van afrontar els 21 quilòmetres en una edició molt esperada després de les adaptacions que va patir la cursa l'any passat a causa de les restriccions per la pandèmia.

Mike Bolt va guanyar amb una nova marca personal

Pel que fa a la competició masculina, el kenyà Mike Boit va ser qui es va emportar l'or amb un temps de 1h00: 40. Des de la sortida va mostrar les seves intencions, i és que el corredor va fer un pas pel kilòmetre 5 en tan sols 14:12, un temps que va ser determinant per aconseguir la primera posició, ja que es tractava de la zona més dura del circuit. Finalment, i després de quedar-se en solitari, va gestionar la diferència amb el segon classificat, l'etíop Antenayeh Dagnachew, avantatjant-lo en 21 segons, 1h01.01.

El pas pel quilòmetre 10 també el van fer junts. No es van separar fins al 29:12, quan Boit va canviar el ritme i va agafar l'avantatge que el va portar a la victòria, amb parcials de 5 segons més ràpid que el rival.

La victòria de Boit ja es presagiava molt abans de l'arribada al quilòmetre 15. A la meta va passar amb el crono en 60,40, el seu temps final, assolint la seva millor marca personal. Finalment, l'etíop Antenayeh Dagnachew ha estat el segon classificat, superant per un segon els 61 minuts (1h01.01), molt lluny del tercer classificat, Debelu Ede (1:03,51).

Purity Jemutai aconsegueix un nou rècord femení

La corredora kenyana Purity Jemutai va batre el rècord del circuit després de superar la marca de l'etíop Gete Wami d'1 h 10,24 que va obtenir en 2006. El va apallissar, podríem dir, en travessar la meta en temps estratosfèric 1:07,16, imposant un nou rècord en aquesta prova. En aquesta edició, l'organització va apostar molt fort per les atletes participants i ha tingut la seva recompensa en forma de rècord del circuit.

Ja al primer quilòmetre Jemutai s'escapava dels seus rivals, marcant parcials molt lluny de les seves perseguidores. Al quilòmetre 5 comptava amb mig minut de renda, mentre que al km 10 la diferència ja era de més d'un minut.

La kenyana va continuar corrent en negatiu, ja que a la segona part del circuit accelerava encara més el ritme i va incrementar-lo fins a arribar a la meta en solitari amb més de dos minuts de distància. El segon lloc va ser per a Ethlemahu Sintayehu, aconseguint baixar dels 70 minuts (1,09:35), una marca que també va superar el rècord de Gete Wami el 2006. Les dues corredores han comptat amb la feina de llebres dels catalans Alejandro Rodríguez Pitchard i Roger Roca. El tercer lloc va ser per a Naomi Mitchell (1:13,10).

Pel que fa a la participació espanyola, cal destacar el cinquè lloc del letó resident a Catalunya Dimitrijs Sejogins, amb 1h05: 15, i de Lorenç Esteve, primer espanyol al sisè lloc, amb 1h06:10 que actualment combina varietat de disciplines i distàncies. En la modalitat femenina, Mireia Guarner ha arribat setena a la meta amb un temps de 1h16h38.