Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Temporada d’ensomni pel Generali HC Palau de Plegamans

1 Juliol 2021 Redacció: Marc Atanasio

Imatges: Cedides

Població: Palau-solità i Plegamans


Tot i les dificultats que ha tingut aquest any per a tothom en tots els aspectes, no tot han estat males notícies. En especial hi ha un club, més en concret un equip, que de ben segur que estarà ben content d’aquest any. Efectivament, estem parlant del primer equip Femení de l’HC Palau de Plegamans. El conjunt vallesà ha realitzat una temporada d’ensomni, on ha acabat aconseguint tres títols: el Campionat d’OK Lliga Catalana, el títol d’OK Lliga Femenina i l’Eurolliga Femenina. Tres títols que es podrien haver convertit en quatre, sino hagués estat per la derrota a la gran final de la Copa de la Reina, on les noies de Palau van caure 5 a 1 davant el CP Manlleu Magic Studio. Tot i això, han tancat la temporada amb la consecució de tres títols molt meritoris i que ja van poder celebrar, el passat divendres 18 de juny, pels carrers del poble i amb una posterior festa a la pista coberta de Palau-Solità i Plegamans.

 

 

Una temporada espectacular

Aquesta temporada, l’OK Lliga Femenina ha estat dividida en tres fases. La primera constava de dos grups de vuit cada un, on cada equip es veia les cares amb la resta d’equips del grup en format d’anada i tornada. Un cop van finalitzar les 14 jornades de laprimera fase, els quatre primers de cada grup avançaven a una segona fase, l’anomenat grup pel títol. En canvi, els quatre últims dels dos grups passaven a una segona fase, on havien de lluitar per evitar el descens de categoria.

En el cas del grup pel títol d’aquesta segona fase, on es van trobar un total de vuit equips, però només es veien les cares entre els equips que no havien jugat a la primera fase. Per tant, després de vuit jornades disputades, anada i tornada, els quatre primers classificats es classificaven per jugar el play-off pel títol. Per altra banda,en el grup de descens, fins a cinc equips han acabat perdent la categoria, mentre que els altres tres es mantenen un any més. 

  En el cas del Generali HC Palau de Plegamans, a la primera fase, va quedar enquadrat al grup B i dels 14 partits que va disputar va guanyar 12, va empatar 2 i no en va perdre cap. Aquest balanç li va permetre sumar 38 punts i avançar a la segona fase com a líder d’aquest grup B, amb 85 gols a favor i 26 en contra. D’aquest grup B, el CP Voltregà, el CHP Bigues i Riells i el PHC Sant Cugat van ser els equips que van aconseguir el bitllet per a la fase de consecució del títol, conjuntament amb les de Palau. Per altra banda, el grup A va estar liderat pel CP Manlleu Magic Studio, les vigents campiones, mentre que el Cerdanyola CH, el TelecableGijón HC i el CP Rozas també van avançar a la següent fase.

En aquesta segona fase, les de Palau es van haver de veure les cares amb aquests quatre equips del grup A, en format d’anada i tornada, tot i que ja portaven els punts acumulats de la primera fase. D’aquesta manera, van disputar vuit jornades, de les quals van aconseguir la victòria en 7 i van empatar l’altre. Aquests grans resultats li van permetre classificar-se com a primeres de grup pel play-off per la disputa del títol d’OK Lliga Femenina, conjuntament amb el Telecable Gijón HC, el CP Manlleu Magic Studio i el Cerdanyola CH. El primer rival del Palau en aquest play-off va ser el Cerdanyola CH, al qual van derrotar 4 a 7 al partit d’anada i 3 a 1 en el de tornada. El CP Manlleu Magic Studio va ser el rival a la gran final, després d’eliminar al Telecable Gijón HC. En el partit d’anada, les de Palau van vèncer 3 a 7, mentre que a la tornada, el resultat va ser de 3 a 1, el qual li va servir per aconseguir el títol d’OK Lliga Femenina. Consecució del títol de la Lliga Catalana i derrota a la Copa de la Reina El primer dels tres títols d’aquesta temporada va arribar a finals del mes de setembre de 2020, quan l’equip de Palau va participar en la Lliga Catalana, conjuntament amb altres set equips catalans. El format d’aquesta lliga era d’eliminatòries, començant a partir dels Quarts de Final. En aquesta ronda, les vallesanes es van veure les cares amb el CP Vilanova, al qual van superar 0 a 7 a l’anada i 13 a 1 a la tornada. Un cop superada la ronda de quarts, els quatre classificats van disputar les semifinals a partit únic. El rival de les de Palau va ser el CP Esneca Vila-sana, en un partit que va acabar amb empat a 2, però a la pròrroga el conjunt vallesà va marcar el tercer i es va classificar per la final. A la final es va veure les cares amb el màxim rival, el CP Manlleu Magic Studio, al qual es va acabar imposant 2 a 4. Per altra banda, la Copa de la Reina, disputada aquest mes de juny, va caure del costat de les osonenques. Als quarts de final, les de Palau van derrotar al CHP Bigues Riells per un 8 a 2. A les semifinals van superar per 3 a 4 al Cerdanyola, mentre que a la final no van poder amb l’equip de Manlleu i van caure 5 a 2.

 

 

Victòria increïble a l’Eurolliga Femenina

Al mes de maig va arribar la Final a vuit de l’Eurolliga Femenina, on participaven fins a quatre equips catalans, entre els quals es trobava el Generali HC Palau de Plegamans. En la primera ronda, la de quarts de final, les de Palau van passar per sobre de l’Stuart Massamà portugès (2 a 9). A les semifinals va vèncer 4 a 3 al Telecable Gijón i es va classificar per a la gran final europea, davant el CP Voltregà, que va superar al CP Manlleu Magic Studio a l’altre semifinal.

A la final, el conjunt vallesà ho va donar tot i es va acabar imposant 6 a 1 a l’equip de Voltregà, compensant així la final que van perdre a la temporada 18/19. Recordem que la temporada passada, la competició es va suspendre a causa de l’aparició de la pandèmia. D’aquesta manera, el conjunt de Palau ha pogut aixecar tres dels quatre grans títols i ara és moment de descansar per recarregar les piles per a la pròmixa temporada.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

palau-solità i plegamans

Guia comercial del Vallès