Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Torna la competició esportiva al municipi de Polinyà

29 Març 2021 Redacció: Marc Atanasio

Imatges: cedides

Població: Polinyà


Després de molt temps d’espera, per fi ha arribat la notícia que tots estàvem esperant: tornen totes les competicions esportives federades al territori català. El passat mes de febrer, el govern català, sostingut per les opinions del PROCICAT, va anunciar que tornaven totes aquelles competicions que donaven accés a categories estatals i a final del mes ja vam viure els primers partits oficials, però sense presència de públic a les grades. No obstant això, la gran majoria de clubs seguien sense poder competir, i al cap de poc temps es va autoritzar totes aquelles competicions per a majors de 16 anys. Poc després, el govern català va rectificar i va aprovar la represa de la totalitat de les competicions esportives federades, ja que des d’aquest moment, l’esport passa a ser considerat activitat essencial. A més, també s’han relaxat les restriccions i ja hi ha permís per moure’s per les diferents comarques. Per altra banda, s’ha autoritzat la presència de públic, amb un 50% de l’aforament en espais oberts i un 30% en espais tancats, sempre respectant les mesures sanitàries.

Els equips de l’Atlètic Polinyà tornen a la competició

Un dels clubs que va rebre amb moltes ganes la notícia de la represa de les competicions és l’Atlètic Polinyà, el club de futbol del municipi. Després d’estar un temps entrenant amb moltes dificultats per culpa de les restriccions de la mobilitat, sembla que, a poc a poc, comença a recuperar-se la normalitat competitiva. D’aquesta manera, amb l’inici del mes de març, els diferents equips del club ja es van posar mans a l’obra per començar a preparar l’inici de les competicions, que estava previst pel cap de setmana del 20-21 de març. A més, el cap de setmana anterior, el del 13 i el 14 de març, ja estaven autoritzats els primers partits amistosos, sempre amb aquells equips que tinguessin tot el tema de fitxes federatives en regla. Tot i que hi ha hagut poc temps de preparació, els equips han hagut de treballar al màxim per poder arribar en les millors condicions a l’inici de la competició, que recordem que es realitzarà en forma d’una única volta i amb sistema d’ascensos i descensos.
Els primers equips que van disputar amistosos van ser els dos equips de Veterans del club i els dos Juvenils. Per altra banda, el club, a través de les seves xarxes socials, va anunciar els protocols a seguir per a la tornada de les competicions. En el comunicat anunciaven amb il·lusió la represa de les competicions després de tot el temps que havien estat suspeses, a causa de les mesures per frenar la propagació de la COVID-19. D’aquesta manera, jugadors, entrenadors, coordinadors i pares podrien tornar a gaudir d’aquest esport. Per poder complir amb les restriccions vigents, el club va esmentar una sèrie de pautes per seguir. En primer lloc, els jugadors poden entrar al camp acompanyat de dos adults, que han d’accedir a la instal·lació 15 minuts abans de l’inici del partit i han de portar a sobre la declaració de responsabilitat. Per altra banda, els jugadors han de venir canviats de casa, ja que els vestuaris segueixen tancats, i hauran de portar la seva pròpia ampolla d’aigua. Cal no oblidar que la mascareta serà obligatòria per accedir a la instal·lació i abans d’accedir-hi es prendrà la temperatura a tothom, si aquesta és superior a 37,5 ºC, no es podrà entrar.

Pel que fa als dos Juvenils del club, els dos van estrenar la competició el cap de setmana del 20 i 21 de març, ja que la competició no va arribar a iniciar-se durant el mes d’octubre. Pel que fa al Juvenil A, el trobem enquadrat al grup 7 de la Primera Divisió Juvenil. El primer partit que va disputar va ser davant la Fundació Terrassa FC 1906, derrota 1 a 0. Al següent cap de setmana es va enfrontar amb el CE Sabadell FC i, si tot va bé, la competició està prevista que finalitzi el cap de setmana del 26 i 27 de juny amb la disputa de l’última jornada, que en el cas del Juvenil A, es veurà les cares amb l’Escola de Futbol Mataró CE. Per altra banda, el Juvenil B competeix al grup 42 de la Segona Divisió Juvenil i la seva estrena a la competició la va fer el dia 20 de març davant l’Escola Futbol Base Ripollet AD, victòria 3 a 1, mentre que tancarà la temporada el cap de setmana del 26 i 27 de juny amb el partit davant el Can Rull Romulo Tronchoni CFU.

El Futbol Sala Femení també torna a competir

Un dels altres clubs del municipi que també va tornar a competir el cap de setmana del 20 i 21 de març va ser el sènior femení del Futbol Sala Polinyà. Després de temps d’espera, aquest mes de març ha tornat el futbol sala amateur i base a Catalunya i el Sènior Femení del Polinyà ho va fer davant l’Escola Pia Sabadell, en el partit corresponent a la primera jornada del grup 2 de la Segona Divisió Femenina de Futbol Sala, on va caure derrotat 6 a 0. A causa de les dificultats econòmiques i a la situació sanitària hi ha molts equips que s’han retirat. Concretament en el grup del Polinyà hi ha fins a 3 equips retirats, el que ha fet que el grup només estigui compost per 8 equips. D’aquesta manera, l’equip tancarà la temporada el dia 13 de juny amb el partit davant el Gènesis Can Deu Associació Esportiva. Per altra banda, la resta d’equips masculins del club també han iniciat la competició durant aquest mes de març.

L’handbol de Polinyà torna a sentir la competició

Per últim, un dels clubs del municipi que també ha pogut tornar a la competició durant aquest mes de març va ser BM Polinyà. Concretament, l’equip més destacat és el Sènior Masculí, que competeix a la primera fase C de la Copa Federació 2a Catalana de la Demarcació Barcelona. L’equip va estrenar la competició el cap de setmana del 27 i 28 de març, amb la disputa del partit davant el Club Handbol Terrassa-Windat. Aquesta primera fase està composata per 5 jornades i està prevista que finalitzi el cap de setmana del 22 i 23 de maig. El Polinyà tancarà la temporada amb el partit davant l’Handbol Sant Quirze B. La resta d’equips del club també van poder donar inici a les respectives competicions durant el mes de març.
 

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

polinyà

Rep les notícies d'última hora

Guia comercial del Vallès