Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Tres talents joves desenvoluparan projectes innovadors per a Granollers

11 Desembre 2019 Redacció: Marta Olivé

Població: Granollers


Artau Bellavista, Clara Garcés i Oriol Ventura han estat els guanyadors d’una beca d’Agents Innovadors

El programa Agents Innovadors impulsat des del Pla Estratègic és fruit de les necessitats detectades en el Foment de l’activitat innovadora. I aquest 2019 s’ha convocat la seva edició, amb la participació de  tres joves que rebran una beca 10.080 euros, cadascun per la dedicació de 20 hores setmanals a les seves propostes. Artau Bellavista, Clara Garcés i Oriol Ventura són els tres joves que han aconseguit la beca i que han de desenvolupar i testar un projecte durant la seva fase de definició i posada en marxa, amb l’acompanyament de tècnics municipals. El programa es complementa amb una formació que consisteix, entre d’altres, en accions relacionades amb la creació d’empreses o la gestió i coordinació de projectes empresarials/personals, i la motivació personal i professional. El projecte s’ha de desenvolupar durant 9 mesos, de l’1 d’octubre i fins el 30 de juny de 2020 i que culminarà amb una presentació pública.

Projectes innovadors sobre: audiovisual, urbanisme i perspectiva de gènere i transició energètica han estat els escollits per a les beques del programa d’Agents Innovadors. Una nova via per impulsar el talent local i donar a conèixer a la resta de joves de la ciutat de Granollers que l’esforç i les bones idees poden encaixar a la societat acutal i que són reconegudes.
Però, quins han estat els guanyadors i quins projectes van presentar per merèixer aquesta distinció?

 

El projecte de l’Artau

Artau Bellavista, de 23 anys, ha presentat el projecte «Posicionament de Granollers en el mercat de les indústries audiovisuals i creatives». La idea és disposar d’una radiografia actualitzada d’aquest sector a Granollers i als espais de referència situats fora de Barcelona, tenint en compte una visió de producció audiovisual convencional, àmbit digital, enginyeries, RV, 3D, videojocs, mitjans de comunicació, etc. Es pretén posicionar Granollers i les seves empreses de l’àmbit per potenciar projectes comuns i desenvolupar estratègies per aconseguir suport i finançament. L’Artau té un Grau Superior en Producció d’Audiovisuals i Espectacles a ITES, Barcelona. El tutor del projecte és el Gerent de Granollers Audiovisual, Josep Maria Codina.

 

Per què la Clara?

Clara Garcés Ribot, de 25 anys, treballa amb el projecte «Mapa de punts conflictius i Auditoria de Qualitat Urbana des de la perspectiva de gènere». Elaborarà un mapa del barri de Can Bassa de Granollers per detectar els punts conflictius en l’àmbit de gènere, així com les zones amb més barreres arquitectòniques. 
Per fer-ho, caldrà valorar el camp d’estudi i fer un recull de dades quantitatives (característiques socials del veïnat). 
Seguidament, va explicar la guanyadora de la beca d’Agents Innovadors, s’hauran d’obtenir dades quantitatives, i es passarà a continuació el recull qualitatiu i d’experiències que demanarà la col•laboració veïnal. La Clara té del Grau de Geografia i Ordenació del Territori per a la UAB. Aquest projecte està tutoritzat des del servei d’Obres i Projectes, per l’arquitecta Marta Garcia i des del servei d’Igualtat de Gènere i LGTBI, per la tècnica Anna Sellarès.

 

La transició energètica de l’Oriol

El darrer projecte, de l’Oriol Ventura de 25 anys, és « Impuls de la Transició energètica als polígons industrials de Granollers». La idea és partir d’una anàlisi de la situació actual de la indústria i polígons industrials Font del Ràdium i Coll de la Manya de Granollers. 
A continuació, es pretén reflexionar sobre les oportunitats per a la indústria derivades de la transició energètica i de la seva normativa, amb la presentació d’un seguit de propostes d’accions adreçades al món local i de criteri pràctic, que es puguin desenvolupar mitjançant Smart Grids, i fomentant la transició energètica cap a les energies renovables i la reducció de les emissions de CO2 a l’atmosfera. L’Oriol té el màster en Enginyeria Industrial (MUEI) per Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Industrial de Barcelona – UPC. El projecte està tutoritzat pel Marc Vives, que és tècnic d’Empresa i Competitivitat del servei de Promoció Econòmica.
Amb aquestes tres noves persones becades ja són 7 les que hauran gaudit d’aquesta iniciativa per desenvolupar projectes innovadors. Un pas endavant per potenciar de nou el talent local i donar oportunitats als més joves de desenvolupar els primers passos de la seva trajectòria professional.

 

Més de 80 adolescents participen a les activitats de l’Etcètera

Ja ha començat la tercera edició de l’Etcètera, espais i projectes de relació, lúdics i formatius, per a nois i noies de 12 a 16 anys. Més de 80 adolescents s’han apuntat a les propostes d’expressió urbana: cultura i dansa hip-hop; el club de makers (programació, robòtica...) i a la Zones Joves: l’esportiva, a l’institut Cumella; i la de Can Bassa. En aquests dos espais, els joves fan esport i es posen en forma o reben eines per millorar en els estudis. Es tracta d’una activitat gratuïta que s’allargarà fins al mes de juny i amb la matrícula oberta tot el curs. 
 
Altres propostes de l’Etcètera amb places disponibles són:

Però les propostes van molt més enllà de les que acabem de presentar i l’oferta s’estén a d’altres àmbits d’interès com el medi ambient, la il·lustració i el disseny urbà i, fins i tot, el cinema per ajudar als més joves a crear les seves històries i a reflectir-les a la gran pantalla.
“Investiga naturalment”, taller relacionat amb el medi ambient, el canvi climàtic, la conservació de l’entorn natural, la zoologia... que dinamitza el biòleg Miquel Carandell, amb la participació puntual d’experts en fotografia de natura, recerca o il•lustració científica. Es porta a terme cada dimecres, de 17.30 a 19 h al Museu de Ciències Naturals.
“Dibuix urbà, il•lustració i llenguatge visual”, a càrrec de l’artista Glòria Jiménez, es fa al Museu de Granollers cada dimarts de 17.30 a 19 h. Els participants hi creen històries dibuixades, personatges i aprenen els secrets de la comunicació artística, amb la participació puntual, també, d’experts del museu.
 “Edison Jove” és el taller de cinema, un espai pensat perquè els nois i noies aprofundeixin en el món audiovisual a través d’activitats triades per ells mateixos: videoart, curts, youtubers..., amb la dinamització de Núria Nia, creadora visual i cineasta, i el suport de l’Associació Cultural de Granollers. Es porta a terme al Cinema Edison cada divendres de 17 a 19 h. Com expliquen els organitzadors del programa, el preu anual d’aquestes activitats oscil•la entre els 48 i els 64 €. 
 

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

granollers

Guia comercial del Vallès