Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Granollers amplia l'oferta d'escola bressol amb 18 noves places a preus públics

10 Juny 2024 Redacció: puntvalles.cat

Imatges: Ajuntament de Granollers

Població: GranollersL'Ajuntament treballa per fer front a la creixent demanda d'educació infantil amb noves places i col·laboracions

L’Ajuntament de Granollers ha anunciat l’ampliació de l’oferta d’escola bressol amb 18 noves places a preus públics per al curs 2024-2025. Aquest increment se suma a les 224 places ja disponibles en els centres públics de la ciutat, adreçant-se especialment a infants en situacions vulnerables i col·laborant amb centres privats per garantir la inclusió educativa.

Mesures adoptades per l'Ajuntament

Per fer front a la creixent demanda d'educació infantil, l'Ajuntament ha pres diverses mesures, entre les quals destaca la modificació dels criteris d'admissió per prioritzar les famílies de Granollers. A més, s’està treballant per ampliar el nombre de places disponibles en les escoles bressol municipals.

Increment de sol·licituds i factors influents

El curs 2023-2024 es van presentar 261 sol·licituds, mentre que per al curs 2024-2025 la xifra ha augmentat a 272. Aquest increment es deu a diversos factors socials, incloent la gratuïtat de l’escolarització dels infants de 2 anys (I2) als centres municipals, una mesura implantada per la Generalitat per al curs 2022-2023.

Reptes financers i demanda de més recursos

La gratuïtat de l'escolarització a I2 ha suposat un cost addicional per als ajuntaments, que han de cobrir una part de la subvenció, ja que el finançament de la Generalitat no cobreix el cost real de les places. Per aquest motiu, l'Ajuntament de Granollers demana que el Govern de la Generalitat destini més recursos a aquesta etapa educativa per assegurar-ne la sostenibilitat.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

granollers

Guia comercial del Vallès