Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Mollet demanarà una subvenció a l'Agència Catalana de l'aigua per recuperar aigua dels pous i incrementar la xarxa d'aigua al municipi

8 Febrer 2024 Redacció: puntvalles.cat

Imatges: Ajuntament de Mollet del Vallès

Població: Mollet del VallèsL'Ajuntament de Mollet ha reduït el reg de les zones públiques, impulsa la conscienciació ciutadana i busca noves fonts d'aigua potable per fer front a la fase d'emergència

L'Ajuntament de Mollet del Vallès s'ha adherit a la declaració d'emergència per sequera de la Generalitat de Catalunya i ha posat en marxa una sèrie de mesures per reduir el consum d'aigua.

Actualment, el consum d'aigua a Mollet se situa en 145 litres per habitant i dia, el que està per sota de la mitjana catalana. Tot i això, l'Ajuntament considera que cal prendre mesures per garantir l'abastament d'aigua davant la situació de sequera. Les mesures que s'han implementat són:

  • No es regarà la gespa dels camps de futbol municipals ni la pista d'atletisme.
  • Es reduirà el temps de pulsació de les dutxes dels equipaments esportius municipals i d'altres equipaments públics.
  • S'instal·laran cartells informatius per conscienciar la població sobre la importància d'estalviar aigua.
  • S'analitzarà la possibilitat de reduir la pressió de la xarxa d'aigua en els equipaments municipals.

Subvenció per recuperar aigua potable dels pous de Can Borrell

A més d'aquestes mesures, l'Ajuntament de Mollet demanarà una subvenció a l'Agència Catalana de l'Aigua per recuperar els pous de Can Borrell. Això permetria augmentar l'aportació d'aigua potable de pous a la xarxa d'aigua potable del 20% al 30%.

Alhora, es continua treballant en el projecte d'instal·lació d'un segon punt d'abastament d'aigua no potable per a usos municipals (neteja i reg de supervivència d'arbrat), situat també al barri de Can Borrell. Aquest punt s'afegiria al que ja es troba actualment en funcionament al C. Puntaires, al barri de Riera Seca.

L'alcaldessa de Mollet del Vallès, Mireia Dionisio Calé, ha destacat la importància de la gestió responsable de l'aigua: "Hem de continuar aplicant totes les mesures que estiguin en les nostres mans per continuar reduint i fent un ús més racional de l'aigua".

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

mollet del vallès

Rep les notícies d'última hora

Guia comercial del Vallès