Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

L'alumnat de Sant Celoni descobreix bacteris resistents als antibiòtics al riu Tordera

11 Juny 2024 Redacció: puntvalles.cat

Imatges: Ajuntament de Sant Celoni

Població: Sant CeloniEls resultats de l'anàlisi de l'aigua revelen preocupants nivells de resistència antimicrobiana

Coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient, l'alumnat del Programa de Transició al Treball (PTT) de Sant Celoni ha publicat els resultats d'una anàlisi exhaustiva de les aigües del riu Tordera, realitzada amb el suport de l'Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal). L'estudi, dut a terme el mes d'abril, va consistir en la recollida d'aigua en contenidors estèrils de 2 litres de tres punts diferents del riu: el Pont Trencat, Can Pàmies i el tram posterior a la depuradora.

Resultats de l'anàlisi

  1. Pont Trencat: L'aigua d'aquest punt no mostra una presència significativa de bacteris resistents als antibiòtics.
  2. Can Pàmies: Aquí l'aigua ja conté bacteris humans, alguns dels quals són patògens i resistents als antibiòtics, tot i que els nivells no són alarmants.
  3. Després de la depuradora: Aquest tram del riu presenta bacteris de les aigües residuals que han resistit el procés de depuració, incloent-hi bacteris resistents als antibiòtics, la qual cosa fa que l'aigua no sigui potable.

Implicacions i recomanacions

Les científiques d'ISGlobal han destacat la importància de continuar aquest projecte en el futur, amb anàlisis d'aigua durant diferents estacions de l'any per observar variacions en els resultats. A més, han subratllat la necessitat de conscienciar la població sobre els riscos de l'ús inadequat d'antibiòtics, que contribueix a l'aparició de bacteris resistents.

Objectiu del projecte

Aquest projecte no només té una finalitat educativa, sinó que també busca sensibilitzar sobre la problemàtica de la resistència antimicrobiana, un desafiament de salut global creixent. La col·laboració amb ISGlobal permet a l'alumnat implicar-se en una investigació real i obtenir resultats científics valuosos per a la comunitat.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

sant celoni

Guia comercial del Vallès