Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

La Generalitat aprova el projecte constructiu i l'estudi d'impacte ambiental per la creació d'una variant de la C-59 a Sant Feliu de Codines

21 Març 2024 Redacció: puntvalles.cat

Imatges: Generalitat de Catalunya

Població: Sant Feliu de CodinesUn nou vial de 4 quilòmetres desviarà el trànsit de la C-59, augmentant la seguretat i la qualitat de vida a Sant Feliu de Codines

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha donat llum verda inicial al projecte constructiu i a l'estudi d'impacte ambiental de la variant de Sant Feliu de Codines a la C-59. La nova infraestructura, de 4 quilòmetres de longitud, permetrà desviar el trànsit de pas de l'actual travessera del municipi, millorant la seguretat viària i la qualitat de vida dels veïns.

Un traçat pensat per a la fluïdesa i la seguretat

La variant tindrà dos carrils per sentit, a més d'una via lenta en sentit Moià per facilitar els avançaments en els trams amb més pendent. Per a garantir la seguretat dels conductors i evitar els xocs frontals, s'instal·larà un separador de fluxos entre els dos sentits de la circulació, amb una doble línia contínua, zona de zebra central i elements d'abalisament reflectants.

Connexió amb l'entorn i respecte pel medi ambient

El projecte contempla la construcció de tres rotondes a nivell per a connectar la variant amb la vialitat existent, inclosa l'actual travessera, la BP-1241 de Gallifa i la carretera C-1413b cap a Centelles. A més, s'ha dissenyat un viaducte de 515 metres per salvar el sot de l'Ullar i un fals túnel de 120 metres a la zona de Can Bosc, que actuarà com a pas de fauna i connector ecològic.

Un calendari definit

Un cop superat el període d'informació pública i obtinguda la Declaració d'Impacte Ambiental per part del Departament d'Acció Climàtica, es podrà aprovar definitivament el projecte constructiu i iniciar la licitació de les obres.

Un compromís amb la millora de la mobilitat

La consellera de Territori i Sostenibilitat, Ester Capella, ha visitat avui les obres que s'estan duent a terme a la C-59 i ha signat un conveni de col·laboració amb l'Ajuntament de Moià per a la millora de l'accessibilitat al polígon industrial de la Teuleria. Aquesta iniciativa s'emmarca en el compromís del Govern de la Generalitat amb la millora de la mobilitat al territori i la lluita contra el canvi climàtic.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

sant feliu de codines

Guia comercial del Vallès