( - )

La PBB La Roca perd tres punts crucials davant el FC Cerdanyola i es complica la lluita per la zona alta de la classificació

Mireia

Les noies de Miguel Ángel Cruz van deixar escapar tres punts vitals per mantenir les aspiracions de refermar-se a les posicions de mitja taula i apropar-se a la zona alta de la classificació amb una derrota contundent (4-2)

D'entrada, el partit prometia un duel intens on els errors determinarien el resultat final perquè qualsevol dels dos equips s'emportés els tres punts de la jornada.

Els primers compassos del duel van començar a favor de l'equip roquerol, que va ser qui va gaudir de la possessió de pilota i d'un atac més present que no pas el seu rival. Les arribades per banda van ser el punt fort que les roqueroles van intentar aprofitar amb la velocitat de Cristina Galera. El partit semblava de domini blanc-i-blau, però una errada en sortida de pilota, va habilitar a una jugadora local davant de porteria per no perdonar i posar l'1-0 al marcador (minut 23).

Tot i la galleda d'aigua freda que va suposar el gol rival, les noies de Miguel Ángel Cruz no van trigar gaire a posar les taules al marcador amb un gol de Tania Montes, que va materialitzar la rematada de cap d'un córner al segon pal al 28' (1-1).

Els moments frenètics van continuar presents en aquests darrers minuts, amb anades i tornades que no van beneficiar al conjunt de La Roca del Vallès.

El Cerdanyola va aprofitar un córner per generar perill a l'àrea defensada per Nuria Gonzalez i, amb una pilota al segon pal, Montes va intentar refusar la pilota i es va ficar gol en pròpia (2-1).

La festa de gols va continuar encara uns darrers instants abans de finalitzar la primera meitat. El Cerdanyola va llençar una última bala amb un ràpid contraatac després d'una pèrdua de pilota al mig del camp i, amb un passe a l'espai, l'extrem local va trepitjar l'àrea roquerola per picar la pilota per sobre de Gonzalez (3-1).

Amb aquest resultat tan advers i un equip anímicament enfonsat, l'equip de Cruz va sortir a competir els quaranta-cinc minuts restants. La segona part va començar amb la mateixa dinàmica amb la qual s'havia acabat la primera, però amb el pas dels minuts, les jugadores vallesanes van anar trobant la calma amb la pilota per trobar els espais i generar ocasions i arribades a l'àrea rival.

Fruit d'aquesta tendència, Iona Galles va aprofitar una pilota a l'espai amb l'arribada de segona línia per trepitjar àrea i, amb un xut no gaire potent, però col·locat, va sorprendre la portera local i va retallar distàncies a l'electrònic (3-2).
La PBB la Roca va gaudir d'uns minuts d'atac intens. Galles va gaudir de fins a dos xuts llunyans més que van acabar a les mans de la portera i les jugadores de banda també van aprofitar la seva per generar perill i enfonsar a la defensa del Cerdanyola.

En una gran jugada individual, Paula Ortiz es va plantar dins de l'àrea rival després de driblar i superar fins a tres jugadores locals. La polèmica va arribar en aquesta jugada, quan Ortiz va acabar per terra després de rebre una traveta i l'àrbitre va xiular una falta simultània d'Alba Vadillo. A banda de la pèrdua d'una oportunitat brillant per empatar el partit de nou, Vadillo va ser amonestada amb targeta groga.

Les vallesanes també van gaudir de remats i faltes llunyanes per revertir el lluminer. Laia Ferrer va rematar dos córners que van acabar sortint fora i va estavellar la pilota al travesser en un fortíssim xut de falta.

Quan semblava que el gol roquerol arribaria en qualsevol moment, un darrer error en un refús de pilota en defensa va deixar en un u contra u a la davantera local i la portera vallesana (4-2).

En aquests darrers quinze minuts de joc el conjunt roquerol va llençar les línies a l'atac i va enfonsar, sense gaire èxit, al Cerdanyola a camp propi.

Amb aquesta derrota, la PBB la Roca es manté en novena posició amb 36 punts, a 1 punt del CF Pallejà i 2 del F. Base Reus.

La pròxima jornada, les roqueroles rebran al CEM Municipal al Reus en un partit que determinarà les aspiracions d'ambdós equips a la classificació.