Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Els Mossos desarticulen un grup criminal dedicat al tràfic i explotació laboral d'éssers humans a supermercats del Vallès Oriental

22 Març 2024 Redacció: puntvalles.cat

Imatges: Mossos d'EsquadraEl grup, liderat per un empresari pakistanès, captava compatriotes seus amb promeses de feina i un sou digne. S'han detingut sis persones i s'han alliberat 18 víctimes

Els Mossos d'Esquadra han desarticulat una organització criminal que explotava laboralment a immigrants pakistanesos en setze supermercats de Catalunya. Sis persones han estat detingudes i s'han alliberat quatre víctimes de tràfic d'éssers humans i catorze d'explotació laboral.

La investigació va començar l'any passat després que la Unitat Central de Tràfic d'Éssers Humans dels Mossos va tenir coneixement d'una xarxa que operava al Maresme. El grup, liderat per un empresari pakistanès, captava compatriotes seus amb promeses de feina i un sou digne, però un cop a Catalunya els obligava a treballar en condicions precàries i els cobrava un deute inexistent.

Les víctimes, d'entre 30 i 55 anys i amb famílies a càrrec, treballaven llargues jornades per sous baixos o inexistents. Vivien en pisos insalubres propietat del grup, en soterranis o fins i tot en passadissos dels supermercats.

En el marc de l'operació, batejada com a Iluro, es van detenir sis persones i es van realitzar sis entrades i escorcolls en supermercats de Badalona, Barcelona, Alella, Igualada, Sant Feliu de Guíxols, Pineda de Mar, Premià de Mar, Vallromanes, Montornès del Vallès, Caldes de Montbui, Santa Perpètua de Mogoda, Capellades i Santa Margarida de Montbui.

La investigació ha revelat que el grup falsificava documents per regularitzar la situació dels treballadors. A més, s'ha detectat que des de principis d'any els Mossos han desarticulat dos casos més de tràfic d'éssers humans: el cas Dazam, amb catorze víctimes d'explotació sexual i laboral, i el cas Trèvol, amb una víctima alliberada.

El cap de la Unitat Central de Tràfic d'Éssers Humans dels Mossos ha alertat que aquest tipus de casos no són aïllats i ha demanat a les grans marques que siguin més exigents amb els seus franquiciats per evitar l'explotació laboral.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

Guia comercial del Vallès