Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Els pagesos i els partits catalans arriben a un acord i pacten revisar les condicions de la pagesia

8 Febrer 2024 Redacció: puntvalles.cat

Imatges: Albert Hernàndez - ACNEl Parlament debatrà una proposta per a una revisió urgent de les mesures, agilització d'ajuts i reducció de la burocràcia

En una reunió celebrada avui al Parlament de Catalunya, pagesos i representants dels partits PSC, ERC, JxCat, CUP, ComunsCs han arribat a un acord per instar la Generalitat a revisar les restriccions d'aigua, reduir la burocràcia i agilitzar el pagament d'ajuts al sector.

"No pot ser que tallin el 50% de l'aigua a la ramaderia", va denunciar Joan Rius, ramader de la Catalunya Central, a la sortida de la trobada. Arnau Vilomara, un altre ramader de la mateixa regió, va afegir que les mesures acordades han de ser d'aplicació "immediata" i que els pagesos es mantindran mobilitzats fins que "hi hagi acords firmats per la Generalitat".

L'acord s'ha plasmat en una proposta de resolució que es portarà a la mesa del Parlament per a la seva aprovació. Entre les mesures que s'inclouen hi ha:

  • Revisió de les restriccions d'aigua: Es crearà una comissió tècnica per avaluar l'impacte de les restriccions actuals i proposar alternatives més sostenibles.
  • Reducció de la burocràcia: Se simplificaran els tràmits administratius per a sol·licitar ajuts i permisos.
  • Agilització del pagament d'ajuts: Es reduiran els terminis de pagament dels ajuts al sector agrari.

Els pagesos han valorat positivament l'acord, però han advertit que no es desmobilitzaran fins que no es vegin resultats concrets. "Hem arribat a un acord important, però ara cal que la Generalitat passi de les paraules als fets", va afirmar Vilomara.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

Rep les notícies d'última hora

Guia comercial del Vallès