Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Els productes menstruals reutilitzables gratuïts ja arriben a prop de 400.000 dones a Catalunya

7 Juny 2024 Redacció: puntvalles.cat

Imatges: ACNLes calces menstruals lideren la preferència en la distribució de productes sostenibles

La campanya 'La meva regla, les meves regles', impulsada per la Conselleria d'Igualtat i Feminismes, ha aconseguit arribar a prop de 400.000 dones en els seus primers tres mesos de funcionament. Així ho ha anunciat la consellera Tània Verge durant una visita a l'empresa ZD de Mataró, una de les productores de calces menstruals, que representen el 56% del total de productes distribuïts. Les copes menstruals i les compreses de tela completen la resta de la distribució amb un 32% i un 12% respectivament.

Innovació i tecnologia al servei de la salut menstrual

Segons Verge, l'èxit de la campanya es deu en gran part a la integració de noves tecnologies, com l'ús de codis QR a través de l'aplicació La Meva Salut, que permeten a les usuàries sol·licitar els productes de manera senzilla. Aquesta tecnologia també facilitarà la creació de la primera base de dades mundial sobre preferències de productes menstruals reutilitzables.

Producció local i impacte econòmic

La campanya ha estat possible gràcies a la col·laboració amb empreses locals com ZD a Mataró, que formen part d'una xarxa de cinc empreses encarregades de produir aquests productes a Catalunya. El conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, ha destacat que aquesta iniciativa no només promou la sostenibilitat, sinó que també contribueix a la reindustrialització del territori, oferint noves oportunitats de negoci i visibilitat per a les empreses locals.

Projecció internacional i valoració positiva

La consellera Verge ha subratllat l'interès internacional que ha despertat la campanya, amb països que ja han manifestat la seva intenció de replicar el model. La campanya, que continua creixent, ja compta amb més de 650.000 dones que han descarregat el codi QR necessari per accedir als productes.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

Guia comercial del Vallès