Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

La Fira i festes de l'Ascensió 2024 torna a Granollers aquest mes de maig en format sostenible

5 Abril 2024 Redacció: puntvalles.cat

Imatges: ECV

Població: Granollers


ASCENSIOGRANOLLERS2024

Del 10 al 12 de maig, Granollers omplirà els carrers amb una nova edició d'aquesta fira i mostres temàtiques distribuïdes per la ciutat, amb propostes singulars que acosten als valors sostenibles i d'economia verda

Com cada any, la darrera setmana de maig Granollers es vesteix de gal·la per celebrar la Fira i Festes de l'Ascensió. Del 10 al 12 de maig, la comarca del Vallès Oriental obrirà les portes del Parc Firal i acollirà un nou model de festa, adaptant-se a un nou consum d'energia sostenible però mantenint les arrels tradicionals de les festes de l'Ascensió.

Un any més la Fira de l'Ascensió s'ofereix com un gran aparador per a empreses de productes i serveis que volen impulsar el seu negoci. Com és habitual, el Parc Firal, amb 30.000 m2, acollirà diferents sectors com el motor, el comerç, el turisme i l'oci, la indústria, l'agricultura i la ramaderia, secundats per propostes d'oci familiar com la Mostra Gastronòmica i la Fira Jugar x Jugar.

Aquesta fira tan tradicional té un origen agro ramader, però que amb el pas del temps ha anat evolucionant fins a esdevenir en una mostra que acull moltes activitats culturals i populars de diferents sectors i que és reconeguda a tota la comarca.

En aquesta nova edició el Parc Firal acollirà la fira de l'Economia Verda i Circular (EVC), que s'especialitza en temàtiques de mobilitat, d'energia, dels residus, el consum sostenible, la producció agroalimentària de proximitat i ecològica. A més a més, també es mantindran les mostres típiques del Vallès, on trobarem diferents esdeveniments de comerç, turisme, esports, automoció i, també, un espai gastronòmic.

Granollers ha fet una aposta clara cap a l'Agenda 2030 per assolir Objectius de Desenvolupament Sostenible amb diferents projectes d'economia verda i circular.

Amb els nous temps, es planteja la fira de l'Ascensió com un marc on presentar totes aquestes iniciatives, i liderar un nou projecte firal temàtic amb un nou model de fira de l'Ascensió.

Tradició

La tradicional fira de l'Ascensió de Granollers té un origen agroramader que, amb el temps, va evolucionar cap a una mostra multisectorial molt concorreguda. La fira és també la festa de Granollers, amb múltiples activitats culturals i populars al centre de la ciutat. Una gran experiència comercial, turística i participativa.

L'activitat de les entitats i associacions culturals de la ciutat són el pal de paller de la part festiva de l'Ascensió. La participació ciutadana pren l'espai públic a través de diferents mostres culturals.

Transició verda

Granollers ha fet una aposta decidida cap a l'Agenda 2030 i l'assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Està portant a terme diferents projectes d'economia verda i circular. Amb els nous temps, es planteja la fira de l'Ascensió com un marc extraordinari on presentar aquestes iniciatives, i liderar un nou projecte firal temàtic en aquest àmbit. El nou model de fira de l'Ascensió.

Fira d'Economia Verda i Circular

Orientar tota la nostra activitat cap a la sostenibilitat és un acte de responsabilitat que requereix un canvi de visió, tant empresarial com individual.

Ens podrem implicar en aquesta transformació si coneixem quines són les accions que es porten a terme des de l'administració i del teixit empresarial, i si tenim abast a la informació i recursos amb els que participar-hi.

EVC és un esdeveniment comercial i divulgatiu, d'àmbit català, que ens obre les portes a l'economia verda i circular.

  • La Fira. Oferta especialitzada, ordenada en pavellons temàtics, amb promocions i venda de producte.
  • Exposicions. Per entendre que l'economia circular forma part de Tots els àmbits de la nostra activitat.
  • Jornades. Sessions tècniques adreçades a professionals per innovar, conèixer casos d'èxit i crear xarxa.
  • Activitats. Tallers, xerrades i demostracions per introduir la ciutadania a l'economia circular.

Sectors representats

  • Residus i matèries. Gestors, Operadors, Ferrovellers, Valorització del material, Infraestructures i instal·lacions, Béns d'equip, Consultori i Enginyeria
  • Energies renovables. Infraestructures, Instal·lacions, Béns d'equip, Biocarburants, Biomassa, Fotovoltaica, Minieòlica, Autoconsum ...
  • Producció ecològica i de proximitat, Equipaments productius, Plantes i planters, Eines i utillatges ...

Oficina de Rehabilitació Energètica d'Habitatges

En el marc de la Fira d'Economia Verda i Circular, l'Ajuntament de Granollers presenta l'Oficina de Rehabilitació Energètica d'Habitatges. Un servei gratuït d'assessorament a propietaris i comunitats de veïns per assolir habitatges més confortables, saludables i eficients. Assessorament tècnic especialitzat per reduir el consum energètic, disminuir les emissions de CO2, millorar el confort dels habitatges i la seva revalorització i accedir a subvencions.

Fira, exposicions i activitats

Una fira interactiva que vol aportar al consumidor final, la informació i els recursos per participar en la transició verda. L'evolució temàtica de la tradicional fira de l'Ascensió de Granollers.

L'expo està organitzada en tres zones temàtiques, que acullen tota aquella oferta relacionada amb Economia Verda i Circular. Cada espai té les seves pròpies exposicions, activitats i tallers.

  • Pavelló EVC. Què s'està fent, i què podem fer, per reduir, reutilitzar, reciclar i ser eficients en el consum energètic.
  • Menjar bé. El mapa del rebost agroalimentari que tenim més a prop.
  • Mobilitat sostenible. La manera més eficient, sostenible, i econòmica, de desplaçar-nos.

L'expo també està organitzada en pavellons temàtics, que agrupen l'oferta comercial i les activitats divulgatives. L'espai FÒRUM és l'auditori de la fira que permetrà acollir conferències especialitzades.

Les mostres

La proposta de mostres es diversifica, així a Roca Umbert hi haurà el JugarxJugar, fins ara ubicada al parc Firal. A la plaça de l'Església hi haurà la Cheese Party, una festa del formatge, que vol valorar el producte i popularitzar la seva oferta en un entorn lúdic i festiu.

I a la Porxada, una mostra d'oficis tradicionals.

Oferta comercial i estands

Mostra comercial d'empreses i entitats especialitzades en cada temàtica.

Participació i activitats

Tallers, jocs, i tota mena d'activitats per a tots els públics.

Divulgació i exposicions

Cada pavelló temàtic disposa d'una EXPOSICIÓ pedagògica i divulgativa.

Coneixement i conferències

Programa de conferències i debats sobre diferents temàtiques de la fira, a l'espai FÒRUM.

Mostra d'oficis

A la Porxada de Granollers, en el marc de les Fires i Festes de l'Ascensió. Una proposta divulgativa, que recupera els oficis antics, alguns actualment molt demandats en l'àmbit professional i laboral.

Una iniciativa alineada amb els conceptes de la recuperació i reutilització de materials, que ens permet fer el pas de la tradició cap a una transició verda.

Però, què hi trobarem? La resposta és senzilla, com cada any hi haurà una demostració dels diferents oficis a càrrec dels mestres artesans. En un format pedagògic que ens explica l'origen de cada activitat, i que connecta amb les necessitats dels diferents sectors econòmics d'avui dia: Bufador de vidre, talla lítica, ninotaire, cisteller, picapedrer, forjador, llauner, sabater i ceramista.

Fira referent dels jocs de taula

A Jugar x Jugar pretén divulgar el joc de taula com una manera divertida d'aprendre, estimular la imaginació i relacionar-se. Trobareu una oferta comercial i propostes interactives per a tots els públics.

L'edició d'enguany suposa una evolució de la Fira JugarxJugar. D'una banda, s'incrementa la presència d'editorials de jocs de taula i de l'altra, l'organització de les activitats canvia de ludoteca lliure a la dinamització personalitzada de taules de joc.

La Fira JugarxJugar va néixer l'any 2007 com un complement lúdic de la Fira de l'Ascensió de Granollers amb la vista posada especialment en dos aspectes: divulgar el joc de taula com una manera divertida d'aprendre, estimular la imaginació i relacionar-se, i en l'impuls de la tasca creativa dels autors dels jocs de taula.

JugarxJugar hi trobareu el vessant destinat a acostar els jocs al gran públic, l'orientada als aficionats i experts amb presentacions i campionats, i la de suport a l'entramat editorial.

A la fira, en transport públic

Bus L20, divendres, dissabte i diumenge parada especial a l'Av. Europa cantonada Lluís Companys. Tot el dia.

Bus llançadora. Servei gratuït. De Plaça Constitució fins a la Rotonda de Camp de les Moreres / Passeig Fluvial, amb parades a Instituts, plaça de les Hortes i Passeig Fluvial. Horari divendres, dissabte i diumenge de 17 a 22 h. Freqüència aproximada de 10 minuts).

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

granollers

Guia comercial del Vallès