Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Montcada i Reixac es vesteix de gala per acollir l'edició de la Festa Major 2024

25 Abril 2024 Redacció: Yaiza Miranda

Imatges: Ajuntament de Montcada i Reixac

Població: Montcada i Reixac


La festa s'allarga un dia més, s'estrena un element patrimonial i torna el Ball de Festa Major per a la gent gran

La Festa Major de Montcada i Reixac torna a tenir pregó en la seva edició de 2024. L'encarregada de fer la lectura del pregó, que tindrà lloc el dia 16 de maig a les 20 h a la plaça de l'Ajuntament, serà la montcadenca Marta Lluís.

Marta Lluís, responsable del Servei Local de Català de Montcada i Reixac, actriu amateur i persona vinculada al teixit cultural del municipi, ha estat escollida per l'Ajuntament com a reconeixement a la seva trajectòria i vinculació amb la ciutat. El pregó, que es recuperava després de sis anys sense celebrar-se, vol ser un aparador de la identitat de Montcada i Reixac a través de la cultura popular i les seves tradicions.

L'acte comptarà amb la participació de la colla de Drac i Diables de Can Sant Joan, els Castellers i els Gegants de Montcada i Reixac, i el grup de Gitanes de la Unió de Mas Rampinyo. A més, s'estrenarà un element patrimonial i simbòlic: el Penó de la Ciutat, que serà portat per representants d'una entitat escollida per votació popular.

Programa d'actes amb novetats

La Festa Major de Montcada i Reixac se celebrarà del 16 al 20 de maig i comptarà amb els actes tradicionals, com l'arrossada popular, el correfoc, la cantada d'havaneres i el carrer del Joc. Entre les novetats destaca la recuperació del Ball de Festa Major per a gent gran, que tindrà lloc el divendres 17 de maig al pati de l'escola Reixac, i la nova distribució de les casetes de l'Espai Poblet, que enguany celebra el seu 15è aniversari.

L'Espai Poblet acollirà els concerts de Festa Major i part del festival de música local MontcadaSons, del 17 al 19 de maig.

Inscripcions obertes per a activitats esportives

Ja han començat les inscripcions per a la 17a Milla Urbana, que tindrà lloc el diumenge 19 de maig a la Rambla dels Països Catalans. Les inscripcions es poden fer al web de la Joventut Atlètica Montcada (JAM) fins al 10 de maig o fins a arribar a 600 inscrits.

També són obertes les inscripcions per a l'Open de Tennis Taula que la Unió de Mas Rampinyo organitza dissabte 18 de maig al pavelló Miquel Poblet. Les inscripcions es poden fer al web de l'entitat fins al 17 de maig.

Presentació del programa i lliurament de premis

El cartell, la samarreta i el programa de la Festa Major 2024 es presentaran el dijous 2 de maig a les 19 h a l'Auditori Municipal. En aquest mateix acte es lliuraran els premis del Concurs de Cartells i el Premi de Pintura de Festa Major.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

montcada i reixac

Guia comercial del Vallès