Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Caldes de Montbui ha recuperat el mercat de l'Olla després de la Covid-19

9 Març 2022 Redacció: puntvalles

Població: Caldes de Montbui



El cap de setmana del 19 i 20 de març el Mercat de l’Olla s’instal·larà al centre històric amb una setantena de parades, activitats per a la família, foodtrucks i l’olla més gran de Catalunya

 

Els restaurants calderins participen també amb la iniciativa “Se’ns en va l’olla”, i del 19 al 27 de març cada establiment oferirà la seva proposta de gastronomia tradicional i termal

El Mercat de l’Olla de Caldes de Montbui torna a celebrar-se després de l’aturada provocada per la pandèmia. L’activitat, que aquest any arriba a la desena edició, va néixer el 2011 sota el lema “Fem bullir l’olla” amb l’objectiu de singularitzar i posar en valor els productes de proximitat i de qualitat, així com els productes típics calderins, cuinats amb foc de llenya i aigua termal. La nova edició del Mercat de l’Olla l’han presentat aquest dimarts la regidora de Turisme i Termalisme, Carme Germà, acompanyada de la propietària de Llegums Cuits Parellada, Maribel Merino; el cuiner responsable de la cocció dels llegums a l’Olla, Jordi Bufí; i el xef i responsable del restaurant Na Madrona, Vicenzo Cavallaro.

El Mercat de l’Olla és un homenatge a la gastronomia termal tradicional i un reconeixement a l’esforç per la qualitat dels productors catalans. Tot plegat, en un entorn festiu i per a tota la família. Per això, durant tot el cap de setmana el casc antic del municipi s’omplirà de 75 parades de productes gastronòmics i productes artesans. Les parades s’instal·laran a les places de l'Església, U d’Octubre, de la Font del Lleó i de Can Rius, i pels carrers del Forn, Samsó i del Pont.

El programa es completa amb un ampli ventall d’activitats i taller familiars, com una Gimcana Saludable, l’Estampa d’olla, la Fireta de fang, la Careta llaminera, les Mandales amb llegums de Caldes o l’espai de jocs interactius. A més, els visitants també podran descobrir les propostes culinàries de diversos “foodtrucks” per diferents punts del municipi que oferiran les seves especialitats gastronòmiques. Tota la informació del Mercat de l’Olla està disponible a visiteucaldes.cat.

L’Olla més gran de Catalunya: 1.500 litres d’aigua termal per cuinar llegums

La protagonista de tot el Mercat és l’Olla, la més gran de Catalunya. Una olla gegant amb 1.500 litres de capacitat on es cuinaran cigrons i llenties amb aigua termal i amb foc de llenya. En total, durant el cap de setmana es cuinaran unes 3.000 racions de llegums. Unes 1.000 de llenties pardines, a càrrec de Llegums Cuits Parellada, i unes 2.000 racions de cigrons entretinguts. En aquest cas, els cigrons es cuinaran amb un brou vegetal i s’acompanyaran amb botifarra de perol. Entre dissabte i diumenge hi ha haurà quatre “Tastaolletes”, l’oportunitat per tastar les llegums.

Als restaurants calderins “Se’ns en va l’olla”

Els restaurants de Caldes de Montbui participen al Mercat de l’Olla amb la proposta “Se’ns en va l’olla” amb l’objectiu d’oferir diferents exemples de gastronomia tradicional i termal. Aquesta proposta consisteix en la creació d'un plat estrella a mans dels restauradors calderins que s'inclourà en cada una de les seves cartes del 19 al 27 de març. Els 11 restaurants que participen de la iniciativa proposaran un plat singular inspirat en la cuina termal i tradicional, que ha de ser un homenatge a la cuina de proximitat i de qualitat.

A les cartes dels restaurants participants s’hi podran trobar plats com les mandonguilles de cérvol guisades amb carxofes de calmarrillu i fesols de Can Perallada, garró de porc rostit acompanyat de verduretes de l’ hort, pizza termal, peus de porc guisats amb bolets, sopa de verdures amb miso i fideus d’ arròs, cassoleta d’ arròs caldós amb carbassa al forn i tomàquet especiat, trinxat de botifarra de perol amb mongeta del ganxet, tàrtar de poma i reducció de vi dolç, peus de porc a la cassola fets a foc lent de llenya, cuscús amb tires de secret ibèric a baixa temperatura i chutney de carbassó, cassoleta de meloses de vedella amb bolets i Tonkotsu RAMEN (sopa de fideus acompanyada de cancel·lada de porc cuita amb espècies, algues, ceba tendra i ou Ajitsuke). 

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

caldes de montbui

Guia comercial del Vallès