Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

4.000 signatures per millorar el CAP a Rubí

14 Gener 2021 Redacció: Andrea Rodríguez

Població: Rubí



La trobada del dimecres al matí a la sala de plens de l'Ajuntamnt ha servit per lliurar als representats del Cat Salut les 4.206 signatures que la plataforma ciutadana ha recollit a Rubí per reclamar millores a l'atenció sanitària que reben els rubinencs. Ha participat a la reunió Ana María Martínez Martínez, l'alcaldessa, Martia Oliva Martín, la regidora de Sanitat, Anna Aran, la gerent de l'Àmbit Metropolità Nord de la Regió Sanitària de Barcelona, Catalina Serra, directora executiva del Sector Sanitari del Vallès Oest del CatSalut i membres de la plataforma ciutadana Rubí Sanitat. 

L'entitat rubinenca ha fet arribar així a la Generalitat les seves reivindicacions a favor de la sanitat pública i la millora dels serveis que reben els rubinencs i rubinenques. A més, el Cat Salut ha entregat a la plataforma i l'Ajuntament la informació que l'entitat havia sol·licitat sobre els serveis que es presten a la ciutat, els recursos que s'hi destinen i els plans de futur. Ara serà el torn de l'entitat i la regidoria de salut que analitzaran aquesta informació per psoar en marxa la comissió i encarar qüestions com quin és l'estat de les infraestructures sanitàries de Rubí, quins recursos humans, econòmics i tecnològics hi ha destinats i quins són els plans d'inversió, entre d'altres. 

La trobada també ha servit per acordar la creació d'una comissió de treball que farà el seguiment de l'estat i la qualitat dels serveis que presten els Centres d'Atenció Primària (CAP) de la ciutat. Ana María Martínez Martínez, l'alcaldessa, celebra aquest espai de treball i ho qualifica com una "bona oportunitat per anar millorant l'assistència sanitària pública que rebem els rubinencs i rubinenques". 

El grup de treball està format pels diferents actors implicats en la sanitat pública local, és a dir, el CatSalut, Mútua de Terrassa i Consorci Sanitari de Terrassa, que són les empreses gestores del servei, la plataforma Rubí Sanitat i l'Ajuntament. La feina de la comissió serà vetllar pel compliment dels compromisos de servei i qualitat establerts en la llei que regula l'atenció primària. 

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

rubí

Guia comercial del Vallès