Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Bigues i Riells del Fai acollirà l'OnCodines Trail del 2024

8 Març 2024 Redacció: puntvalles.cat

Imatges: Ajuntament de Bigues i Riells

Població: Bigues i RiellsEl 13 d'abril el municipi serà la seu del repte esportiu i solidari contra el càncer

Bigues i Riells del Fai serà el punt de sortida del repte esportiu i solidari contra el càncer, l'Oncodines Trail, el 13 d'abril. L'edició del 2024 ja té més de 240 equips i superarà els 200.000 euros de donatiu per les tres fundacions beneficiàries.

La competició, organitzada pel Club Atlètic Sant Feliu i el Centre Excursionista Sant Feliu de Codines tindrà lloc a diversos municipis del Vallès Oriental i el Moianès amb tres recorreguts per muntanya i un objectiu solidari.

L'essència de la prova es manté intacta amb un doble objectiu per part dels equips participants: d'una banda, completar el recorregut caminant o corrent per equips tot fent relleus i de l'altra, aconseguir el donatiu mínim per equip que es destina íntegrament la Fundació Oncovallès, la Fundació oncològica infantil Enriqueta Villavecchia i la Barcelona Brain Health Initiative (BBHI) de l'Institut Guttmann.

La prova tindrà sortida aquest any de Bigues i Riells del Fai i arribada a Sant Feliu de Codines i comptarà amb tres recorreguts de 43, 63 i 78 quilòmetres en diversos municipis del Vallès Oriental, el Moianès, el Vallès Occidental i Osona. Els pobles de Sant Martí de Centelles (Osona), Castellterçol (Moianès) i Gallifa (Vallès Occidental) se sumen per primera vegada al recorregut.

La prova, en aquesta edició, està apadrinada per l'atleta cega Maria Petit apassionada de l'esport i de la muntanya. Quedar-se cega als 17 anys, no li ha impedit assolir fites esportives com l'ascens a l'Aneto, la Pica d'Estats i nombroses curses de muntanya i d'asfalt. L'apinista Sergi Mingote, l'atleta Eli Gordón i el també corredor Pol Makuri han estat padrins de l'OnCodines en anteriors edicions.

La Petita OnCodines

Enguany, s'ha celebrat també la segona edició de la versió infantil del repte esportiu i solidari contra el càncer. El 2 de març es va dur a terme una rèplica del repte a petita escala que va comptar amb la participació d'una quarantena d'equips formats per infants d'entre 7 i 15 anys. Els 185 infants van fer un recorregut circular de set etapes entre Sant Feliu de Codines i Sant Quirze Safaja.

La gran singularitat d'aquesta prova ha estat el tram adaptat que es va fer entre el Mas Badó i Pinars del Badó, en el qual van participar infants de la Fundació Enriqueta Villavecchia gràcies a la col·laboració de l'entitat Rodamunt que els va acompanyar amb les cadires jolette.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

bigues i riells

Guia comercial del Vallès