Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Pau Gasol visita als joves de Canovelles per promoure hàbits de vida saludables

31 Gener 2023 Redacció: puntvalles.com

Imatges: Ajuntament de Canovelles

Població: CanovellesL'exesportista, a través de la seva fundació, Gasol Fundation, ha visitat els nois i noies que participen del programa 'Dinem junts' amb la intenció de promoure hàbits de vida saludables entre els més joves

La relació establerta entre la Fundació Probitas, que impulsa el projecte 'Dinem junts', i la Gasol Fundation ha permès que l'exjugador de l'NBA visiti Canovelles i passi una estona amb els joves que participen del programa.

Pau Gasol, a través de la Gasol Fundation, promou i defensa una vida saludable per tots els nens i les nenes, amb dret a jugar, fer activitat física i rebre una alimentació saludable. I precisament això és el que ha posat en relleu a Canovelles. Gasol ha respost les preguntes preparades pels nois i noies del programa 'Dinem junts' sobre la seva carrera esportiva. A més, ha participat d'un circuit de quatre estacions on ha pogut practicar una mica d'esport amb tots ells.

En declaracions a la premsa, Pau Gasol ha explicat que ha intentat "transmetre'ls il·lusió, la necessitat de cuidar-se, la importància del sacrifici, de cuidar la salut emocional i de menjar bé també". I ha agraït aquest tipus de programes que marquen la diferència als municipis.

Anna Veiga, directora de la Fundació Probitas, ha detallat que "el 'Dinem junts' és un dels programes estrella de la fundació que pretén fomentar, en un espai socioeducatiu, activitats d'entorn els hàbits saludables. El programa garanteix un àpat saludable al dia i fomenta un entorn de bona qualitat de vida respecte a l'esport, el descans o l'ús de pantalles. Una tasca que es desenvolupa amb les entitats que estan al territori i les administracions per tal que aquests programes tinguin continuïtat i serveixin al màxim de nens i nenes".

Per la seva part, Carolina Gesa, directora de REIR, també ha destacat que el programa va més enllà de l'alimentació i busca oferir un entorn segur i saludables a tots els nois i noies que hi participen.

L'alcalde de Canovelles, Emilio Cordero, ha posat en relleu "la tasca que, des de fa molts anys, es realitza al municipi per promoure l'esport escolar i una correcta alimentació entre els infants i adolescents".

En què consisteix el projecte 'Dinem junts'?

El 'Dinem junts' és un projecte de la Fundació Probitas que, a Canovelles, es du a terme gràcies a l'entitat col·laboradora REIR. El programa ofereix un dinar saludable i un espai de protecció on fer activitats d'oci socioeducatiu per a joves d'entre 11 i 17 anys, que cursen l'ESO.

L'objectiu del programa és promocionar els hàbits saludables, fer palès la necessitat existent d'obrir menjadors escolars als instituts i treballar en xarxa. A Canovelles, el programa es fa al menjador de l'IES Bellulla i compta amb prop de 40 nois i noies.

Estil de vida i salut dels infants i adolescents de 8 a 16 anys

Fa tan sols quatre dies la Gasol Fundation ha presentat l'estudi PASOS 2022, elaborat també amb la col·laboració la Fundació Probitas i que ha posat en relleu el deteriorament dels hàbits saludables i el creixent nombre d'infants i adolescents que no se senten bé a escala emocional.

L'estudi indica que més d'un terç dels infants i adolescents presenten obesitat, que 6 de cada 10 menors supera les hores recomanades d'ús de pantalles i que cada cop menys nens i nenes assoleixen un nivell òptim d'adherència a la dieta mediterrània, entre d'altres.
 

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

canovelles

Guia comercial del Vallès