( - )

La PBB la Roca campió de la secció femenina del Torneig de Futbol dels Històrics del Vallès Oriental

4 Setembre 2023 Redacció: Yaiza Miranda

Imatges: PBB La Roca

Població: La Roca del Vallès

Les roqueroles es van emportar el trofeu de la segona edició del torneig en categoria femenina després d'imposar-se per 2-1 al CE Llerona a la final

La PBB la Roca s'ha emportat el trofeu de campiones en la segona edició de la secció femenina del torneig de Futbol dels Històrics del Vallès Oriental. Amb gols de Cristina Quílez i de Judit Ambrosio, les jugadores de Miguel Ángel Cruz es van imposar per 2-1 a la gran final de la competició davant el CE Llerona en un partit que es va decidir als minuts finals del duel.

Per segon any consecutiu, les jugadores roqueroles han arribat a la final d'aquest torneig vallesà, tot i que aquest cop no s'ha quedat en sabor amarg i s'han emportat el títol cap a la Roca del Vallès. Recordem que l'any passat, en l'estrena de la secció femenina, les jugadores de la Roca van caure a la final contra el Palautordera per 1-2.

Tot i que el domini de pilota i les primeres ocasions de gol van començar sent per a les jugadores roqueroles, el matx es va encarar per al CE Llerona, qui va obrir la llauna al minut 20 per posar l'1-0 al marcador gràcies a un gran xut des de fora de l'àrea. A la represa, la PBB la Roca va aconseguir posar les taules al marcador amb un gol de remat de córner per marxar al descans amb la dualitat a l'electrònic.

Amb tota una segona part per disputar, la dinàmica de la trobada va seguir la mateixa línia de la primera, i amb un Llerona bolcat en defensa, tot el joc es va concentrar, sobretot, al mig del camp. El tram final del partit va ser clau per acabar de decantar la trobada, i les jugadores de Cruz van ser les que van aconseguir superar la defensa rival i posar el 2-1 final en els darrers minuts de joc.

Tots dos equips vallesans arribaven a la final després de classificar-se com a primers de grup; el CE Llerona, del grup A, després de superar per 1-0 a l'UD Cirera (equip convidat), i 4-0 al CF Montmeló UE. A les semifinals, les lleronines es van enfrontar al CF Palautordera, a qui van haver de superar en penals després d'empatar 1-1 en els 90 minuts de joc.

Per la seva banda, la Penya Blanc i Blava la Roca va superar per 3-0 al CF Palautordera i 1-0 al CF Martorelles, sent el primer equip classificat del grup B. A la semifinal, les jugadores van guanyar per 1-0 el partit, però van haver de suar la samarreta en un duel molt disputat contra l'UD Cirera, qui va posar entre les cordes a les jugadores roqueroles als darrers minuts de joc.

Amb la finalització d'aquest torneig, el CE Llerona i la PBB La roca tanquen la seva etapa de preparació (pretemporada) i comencen a encetar els primers enfrontaments de lliga a la Preferent femenina, que dona el tret de sortida el 9 de setembre.