Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Mor Joaquim Planas, llegenda del BM La Roca, als 81 anys

13 Març 2024 Redacció: puntvalles.cat

Imatges: BM La Roca

Població: La Roca del VallèsPlanas va ser president del BM La Roca durant 50 anys i deixa enrere un llegat indeleble en el món de l'handbol amb fites individuals i col·lectives notables

El panorama esportiu català es troba immers en un període de dol després de l'anunci de la trista pèrdua de Joaquim Planas Llivi, venerat president del Club Balonmano La Roca (BM La Roca) durant més de cinc dècades. Planas, qui va liderar amb passió i dedicació l'ascens de l'handbol a la localitat de La Roca, ens va deixar el passat divendres als 81 anys d'edat, deixant enrere un llegat indeleble en el món de l'handbol tant català com espanyol.

Després de més de mig segle al capdavant del club, que va agafar les regnes quan aquest comptava amb només vint anys des de la seva fundació el 1953, Planas va ser la força motriu darrere de la transformació del BM La Roca en un dels clubs més influents i respectats dins l'àmbit esportiu local. Sota la seva presidència, el club va aconseguir fites notables, destacant-se entre elles la consecució d'una copa catalana masculina l'any 1973, l'establiment d'una escola d'handbol base l'any 1982, i un ascens a la primera divisió estatal després d'obtenir la segona posició en el campionat català durant la temporada 1993/94.

El seu compromís amb l'handbol va transcendir els límits del BM La Roca, ocupant càrrecs de gran importància com a president del Patronat de la Fundació Handbol Roquerol i com a membre fundador de l'Associació de Clubs Catalans d'Handbol (ACCAT). El seu treball incansable va ser reconegut amb diverses distincions, incloent-hi la Medalla d'Or de la Federació Catalana d'Handbol i la Medalla de Plata de la Federació Espanyola.

La notícia del seu decés ha provocat una onada de condol i respecte a través de la comunitat d'handbol, amb múltiples entitats i clubs expressant el seu pesar per la pèrdua d'una figura tan influent. En resposta al seu traspàs, el BM La Roca va prendre la decisió de suspendre totes les activitats i partits previstos per al cap de setmana, en un gest de respecte i homenatge a la seva figura.

El llegat de Planas perdurarà a través de les generacions, recordat no només pels seus èxits esportius, sinó també pel seu caràcter modest i la seva dedicació desinteressada al foment de l'handbol.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

la roca del vallès

Guia comercial del Vallès