Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

L'augment de preus dels materials endarrereix les obres de soterrament de l'R2 a Montcada i Reixac

22 Setembre 2022 Redacció: puntvalles.com

Imatges: Cedides

Població: Montcada i ReixacEl projecte s'haurà de licitar de nou i suposarà un increment del 30% als 465 MEUR que ja s'havien previst

Les obres soterrament de la via de tren a l'R2 a Montcada i Reixac s'han vist afectades per l'augment de preus dels materials per la crisi logística. Segons s'havia acordat, les modificacions de la línia estaven previstes per començar al gener, però donat aquesta pujada de preus, començaran, almenys, sis mesos més tard.

Segons ha informat Adif, el projecte s'haurà de licitar de nou i suposarà un increment del 30% als 465 MEUR que s'havien previst.

A part de la revisió dels preus, Adif ha detallat que els darrers mesos la Confederació Nacional de la Construcció va presentar dues reclamacions al Tribunal de Recursos contra dues clàusules de la licitació, fet que també ha alentit el procés. Les demandes estaven relacionades amb la responsabilitat social i els recursos per a l'obra davant l'escalada de preus. El Tribunal va resoldre les reclamacions parcialment a favor de la patronal.

"La necessitat de convocar un nou concurs a conseqüència del context econòmic actual no vol dir, en cap cas, que deixem de costat un projecte inclòs en els pressupostos generals de l'Estat", ha garantit la presidenta d'Adif, que preveu que el nou projecte estigui redactat a finals d'octubre. Aquesta nova aprovació fa inviable que les obres comencin el gener del 2023, com s'havia previst inicialment.

L'alcaldessa de Montcada, Laura Campos, ha criticat que els sis mesos de retard "se sumen als 30 anys d'espera", en els quals desenes de veïns han mort atropellats al pas a nivell.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

montcada i reixac

Guia comercial del Vallès