Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Badia del Vallès a un pas per convertir-se en la capital europea lliure d'amiant

20 Març 2024 Redacció: puntvalles.cat

Imatges: ACN - Àlex Recolons

Població: Badia del VallèsAmb un ambiciós pla d'acció, la ciutat inicia la retirada del material tòxic fins a finals del pròxim any per convertir-se en la primera ciutat d'Europa lliure d'amiant

Badia del Vallès, amb l'ambició de convertir-se en un referent europeu en la lluita contra l'amiant, ha presentat el seu pla d'acció per eliminar aquest material tòxic del seu territori. El consistori, juntament amb l'Agència de Residus de Catalunya (ARC), ha confirmat que la retirada de l'amiant començarà a finals d'aquest any i s'estima que finalitzi a finals de 2025.

Un calendari ambiciós

  • Desembre 2024: Inici dels treballs de retirada de l'amiant en 115 edificis.
  • Gener 2025: Finalització de la retirada de l'amiant en els 115 edificis.
  • Abril 2025: Inici dels treballs de retirada de l'amiant en els 38 edificis restants.
  • Octubre/Novembre 2025: Finalització de la retirada de l'amiant a tota la ciutat.

Un esforç col·lectiu

L'alcaldessa de Badia, Eva Menor, ha destacat el "compromís ferm" del consistori amb aquest projecte, fruit d'un treball conjunt amb l'ARC i la ciutadania. "No ens hem aturat en cap moment", ha afirmat Menor, "i estem convençuts que aconseguirem el nostre objectiu: ser la primera ciutat d'Europa lliure d'amiant".

Un exemple per a Catalunya

El director de l'ARC, Isaac Peraire, ha elogiat l'"esperit de Badia" com a model a seguir per a la resta de Catalunya. "Badia ha demostrat que, amb consens i col·laboració, és possible abordar un problema tan complex com l'amiant", ha assenyalat Peraire.

Incerteses sobre la llei catalana

Malgrat l'avanç del projecte a Badia, la Coordinadora del Moviment Veïnal del Vallès ha expressat la seva preocupació pel possible retard en l'aprovació de la llei catalana per a la retirada de l'amiant. El portaveu de la coordinadora, Manuel Navas, ha fet una crida a totes les formacions polítiques perquè incloguin aquest tema en els seus programes electorals.

Un futur lliure d'amiant

Amb un calendari definit i un ampli consens social, Badia del Vallès s'acosta a un objectiu històric: convertir-se en la primera ciutat d'Europa lliure d'amiant. Un exemple de lluita i perseverança que marca un camí a seguir per a la resta del territori.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

badia del vallès

Guia comercial del Vallès