Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Desmantellen una plantació de cànnabis a Lliçà de Vall valorada en més de 400.000 €

4 Maig 2022 Redacció: ACN - Barcelona

Imatges: Cedides - ACN

Població: Lliçà de Vall



Les diferents entitats policials que han participat en la investigació han fet un total de tres detencions i han requisat més de 130 quilos de plantes i droga

La Policia Nacional ha desmantellat un important centre de producció de cànnabis a Lliçà de Vall i ha detingut tres homes com a presumptes responsables. La Policia va escorcollar una casa i una parcel·la del municipi, on es va localitzar una plantació de cànnabis amb 1.600 plantes i 119 quilos. A més, també s'han trobat 11 quilos de cànnabis envasats i preparats per a la seva venda així com 4 quilos d'haixix.

Tanmateix, en la intervenció policial també s'han decomissat nombrosos estris i aparells per al cultiu de les plantes, com làmpades, reflectors, transformadors, equips d'aire condicionats, filtres i extractors, entre altres, que superen els 400.000 euros de valor.

Aquesta investigació es va iniciar a l'octubre gràcies a filtracions d'informació que la policia local de Lliçà de Vall va obtenir. Els policies van investigar i constatar les sospites inicials, posant de manifest l'activitat delictiva dels responsables de la plantació. Comptaven amb una mínima estructura de funcionament com a grup criminal on es repartien una sèrie de funcions i tasques a fer (labors de cultiu, manteniment, vigilància 24 hores i distribució). Quan els investigadors van identificar les persones que presumptament eren les responsables de la plantació, es va sol·licitar l'ordre judicial d'entrada i registre, que el jutjat va concedir a primers del mes d'abril.

Per intimidar i allunyar curiosos d'aquestes propietats i per evitar que altres organitzacions criminals els robessin la droga, els integrants de l'organització posseïen un gos de raça potencialment perillosa.

La plantació de cànnabis estava connectada de manera clandestina a la xarxa elèctrica amb connexions subterrànies il·legals, sent indetectable de forma prèvia el frau per part de tècnics de la companyia energètica. L'informe de la companyia elèctrica estima que la defraudació superava la quantitat dels 100.000 euros.

Com a resultat de l'entrada i l'escorcoll es va procedir a la detenció dels tres responsables de la plantació com a presumptes autors de delicte contra la salut pública, pertinença a grup criminal i defraudació de fluids elèctrics i anàlegs. La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.

A la investigació i el dispositiu han participat de manera conjunta i coordinada membres de la comissaria de Policia Nacional de Mataró i Sant Adrià del Besòs juntament amb Policia Local de Lliçà de Vall, així com unitats especialitzades de Policia Nacional com la Unitat d'Intervenció Policial i el grup de drons.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

lliçà de vall

Guia comercial del Vallès