Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

El projecte 'Cap Infant Sense Conte' arriba al seu desè aniversari amb la publicació d'un nou exemplar i tot un repte solidari

16 Abril 2024 Redacció: puntvalles.cat

Imatges: Toni Argent



SOPA DE PETONS, una història sobre la igualtat, l'esforç i la família, arriba a les mans de milers d'infants per Sant Jordi

El projecte literari "Cap Infant Sense Conte" arriba a la dècada de vida amb més il·lusió que mai i amb un nou conte sota el braç: SOPA DE PETONS. Una història escrita per Toni Argent, professor de secundària, i il·lustrada per Silvana Jimenez, alumna de 2n d'ESO, ambdós vinculats a l'Institut Vil·la Romana de La Garriga.

Des de l'any 2014, CAP INFANT SENSE CONTE treballa per fomentar l'ús de la llengua catalana, l'hàbit lector i la creativitat dels infants, amb la ferma convicció que la lectura és una eina clau per al seu desenvolupament personal i social. Al llarg d'aquests anys, el projecte ha fet arribar més de 350.000 exemplars dels seus contes a més de 3.000 centres educatius, hospitals, biblioteques i entitats socials de Catalunya.

SOPA DE PETONS parla de la igualtat de gènere, l'esforç per assolir els somnis i la importància de la família. Un conte ple de valors que s'ha convertit en el regal perfecte per celebrar Sant Jordi i que es distribuirà de manera gratuïta a milers d'infants arreu de Catalunya.

 

Un projecte en constant creixement

CAP INFANT SENSE CONTE és un projecte sense ànim de lucre que compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, empreses, ajuntaments i entitats. Gràcies a les seves aportacions, ha estat possible imprimir 100.000 exemplars de SOPA DE PETONS, una xifra rècord que demostra el gran interès que ha despertat el projecte.

A més de la publicació anual d'un conte per Sant Jordi, CAP INFANT SENSE CONTE organitza tallers, xerrades, concursos i altres activitats per fomentar la lectura entre els més petits. La seva web, www.capinfantsenseconte.org, és un espai on es poden trobar tots els contes publicats fins ara, així com recursos pedagògics per a les escoles.

La Generalitat de Catalunya, a través del seu Departament de Cultura, ha estat un dels col·laboradors clau, així com diverses empreses i ajuntaments que s'han sumat al projecte valorant els seus beneficis culturals i socials. El projecte també compta amb la participació de diferents ONG i fundacions, i ha estès la seva influència internacional amb contes traduïts a l'anglès per a nens a Etiòpia, Senegal, Uganda i diversos països europeus.

 

"No hi ha espectacle més bonic que la mirada d'un infant que llegeix" Günter Grass, Premi Nobel de Literatura (1999)

 

Un compromís amb la cultura i l'educació

El lloc web del projecte, www.capinfantsenseconte.org, serveix com a plataforma principal per a la difusió dels contes, i també per rebre noves aportacions literàries que volen arribar a un públic infantil. Aquesta iniciativa no sols distribueix contes gratuïtament, sinó que ofereix una valuosa eina educativa per a les escoles que treballen aquests textos a l'aula.

Des del projecte, es fa una crida a la col·laboració per a continuar amb la difusió i el suport d'aquest esdeveniment tan significatiu, amb l'esperança de continuar ampliant l'abast i l'impacte de "Cap Infant Sense Conte" en els anys vinents.

CAP INFANT SENSE CONTE creu fermament en el poder transformador de la cultura i l'educació. Per això, treballa dia a dia per fer arribar la lectura a tots els infants, independentment de la seva condició social o econòmica. El projecte és un exemple de la força de la col·laboració i la solidaritat, i demostra que amb il·lusió i tenacitat és possible aconseguir grans fites.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

Guia comercial del Vallès