Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

700.000 euros és el que s'ha destinat a Sant Cugat l'any 2020 a través de l'àmbit de Promoció Econòmica

18 Gener 2021 Redacció: Andrea Rodríguez

Població: Sant Cugat del Vallès



La regidora de Promoció Econòmica ha atorgat ajuts directes per un import total de 371.389 euros a la ciutat de Sant Cugat durant la pandèmia del coronavirus. Aquestes mesures s'estableixen dins el Pla de Reactivació Econòmica i, preparat juntament amb l'Ajuntament, s'han consensuat amb els representants de la Taula d'emergència econòmica i comerç. 

Més de 400 empreses són les afectades, sobretot del sector serveis, comerç i restauració. Aquestes s'han pogut beneficiar dels ajuts a través de dues línies: un ajut extraorinari per empreses i comerços afectats econòmicament per la Covid i la subvenció destinada a la contractació de persones aturades. 

La convocatòria, oberta des de l'11 de juny fins al 25 de novembre, ha otorgat 215.850 euros en forma de prestació econòmica única, d'entre 500 i 900 euros, distribuïts entre 387 empreses. Els ajuts han estat destinars a persones autònomes, comerços i microempreses sancugatenques. En concret, 266 han sigut a autònoms, el 68,7% que representa la principal forma jurídica beneficiària dels ajuts extraordinaris, que s'ha destinat un total de 142.050 euros, el 65,8% de la despesa realitzada. Seguidament, les persones jurídiques beneficiàries constituïdes com a Societat Limitada ha suposat un total de 104, el 26,9% del total, destinant 63.750 euros del total. D'aquestes, 31 no tenien treballadors a càrrec, mentre un total de 7 tenien entre 8 i 9 persones treballadores. 

L'objectiu principal per l'atorgament d'aquestes ajudes ha estat per fomentar l'ocupació de persones aturades per afavorir la seva integració al món laboral. A més, també es volia promoure el desenvolupament del teixit empresarial del municipi i la seva reindustrialització. S'han concedit en total 155.539 euros que ha subvencionat de manera parcial la contractació de 28 persones per part de 16 empreses o entitats amb activitat a Sant Cugat. Pel que fa a les empreses beneficiàries, la societat limitada ha estat la més nombrosa, amb 13 sol·licituds, el 81,3% del total. 

D'aquesta manera, l'àmbit de Promoció Econòmica ha destinat en aquest any 2020 un pressupost total de 700.000 euros per a mesures de suport i reactivació del teixit empresarial que s'ha materialitzat en ajuts directes i serveis d'assessorament i acompanyament a les empreses. També en processos de mediació de lloguers i adequació dels establiments a les noves mesures de seguretat i salut, entre d'altres. 

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

sant cugat del vallès

Guia comercial del Vallès