Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

El Vallès Oriental estrena la primera línia d'autobús 100% elèctrica

22 Març 2024 Redacció: puntvalles.cat

Imatges: SagalésUn servei més sostenible i eficient per a la connexió entre Mollet, Parets, Lliçà de Vall i Granollers

Amb l'objectiu de fomentar una mobilitat pública més sostenible i eficient, s'ha presentat a La Roca del Vallès la primera electrificació d'una línia interurbana d'autobús al Vallès Oriental. La iniciativa, impulsada per l'empresa Sagalés, afecta la línia 330, que connecta els municipis de Mollet del Vallès, Parets del Vallès, Lliçà de Vall i Granollers.

Un compromís amb el medi ambient

La consellera de Territori, Ester Capella, i el conseller delegat de Sagalés, Ramon Sagalés, han presentat les característiques d'aquest servei innovador. "Amb la incorporació de tres autobusos 100% elèctrics a la línia 330, reafirmem el nostre compromís per oferir un transport públic de qualitat i sostenible, apostant per les últimes tecnologies per minimitzar l'impacte mediambiental", ha assenyalat Sagalés.

Característiques dels nous autobusos

Els tres autobusos interurbans BYD model B-13, de 13,27 metres de llargada, tenen capacitat per a 56 passatgers (a més del conductor) i estan totalment adaptats per a persones amb mobilitat reduïda. Disposen de dos motors elèctrics de 150 kW a l'eix posterior, 12 packs de bateries de LFP amb una autonomia real d'aproximadament 300 km, i tres sistemes de climatització independents. A més, ofereixen comoditat als usuaris amb ports USB per carregar dispositius electrònics i pantalles interiors que informen sobre les parades i el servei.

Reducció significativa de l'impacte ambiental

La substitució dels dos autobusos dièsel actuals per aquests vehicles elèctrics suposarà un estalvi considerable en emissions contaminants. Es calcula que s'evitaran fins a 330 tones de CO2, 908 kg de NOx i 22 kg de partícules PM10 anualment.

Un sistema de càrrega innovador

L'electrificació de la línia 330 inclou la instal·lació de tres carregadors d'alta potència (150 kW) de la marca Jema, capaços de carregar un autobús del 0 al 100% en tan sols 3 hores. A més, s'ha instal·lat un centre de transformació de 1.000 kVA amb capacitat per doblar la potència i permetre la incorporació de més carregadors en el futur. Per complementar el consum energètic, s'han instal·lat plaques solars a la seu de Sagalés que cobriran el 70% de les necessitats energètiques de les instal·lacions.

Augment de la freqüència i cobertura horària

Amb l'objectiu de respondre a les necessitats dels usuaris, la freqüència del servei augmentarà considerablement, passant de 20+20 expedicions a 28+28 de dilluns a divendres. Els dissabtes, diumenges i festius, la línia oferirà 21+21 expedicions els dissabtes i 19+19 els diumenges. A més, s'incrementarà la cobertura horària, amb un interval de 30 minuts durant la major part del dia.

Aquesta iniciativa suposa un pas important cap a una mobilitat pública més sostenible i eficient al Vallès Oriental, apostant per tecnologies netes i oferint un servei de qualitat als usuaris.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

Guia comercial del Vallès