Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

AMPLIACIÓ:Els restauradors del Vallès temen que les noves restriccions puguin ser l'estocada final per a molts locals

13 Octubre 2020 Redacció: Andrea Rodríguez



Els restauradors del Vallès Occidental, degut a les noves restriccions anunciades a 15 municipis per reduir els contagis del Covid-19, creuen que pot ser "l'estocada definitiva" per a molts dels locals, sobretot per aquells que no tenen terrassa i són petits. Ha sigut des del Gremi Comarcal d'Hostaleria de Sabadell els que han reclamat "ajudes urgents" per així evitar que molts d'aquests bars i restaurants hagin de tancar. N'és exemple Josep Carreira, del restaaurant Rubión, el qual assegura que molts negocis no estàn a l'estocada gràcies als ERTO i reclamen una baixada dels impostos ja que "no es pot pagar el mateix quan es treballa molt menys". A Terrassa ja asseguren que s'ha notat el descens de la feina, tot i que les restriccions encara no estan vigents i sembla que serà "un hivern negre". 

A partir del dimecres, un cop es publiquin al DOGC entraran en vigor aquestes noves mesures aplicades a 15 municipis del Vallès Occidental. D'aquesta manera, una de les mesures aprovades pel Procicat afectarà al sector de la restauració, en concret als bars i restaurants que hauran d'eliminar el consum de barra i la limitació de l'aforament tant a dintre com fora del 50%. Són les ciutats de Sabadell i Terrassa on els seus gremis creuen que amb aquestes noves mesures es pot arribar al tancament de molts bars i restaurants. El propietari del restaurant Rubión de Sabadell i membre del Gremi Comarcal d'Hostaleria de Sabadell, Josep Carreira, vol recordar que són molts negocis els quals els hi està costant tirar endavant des de l'inici de la pandèmia i amb les noves mesures els poden acabar d'enfonsar. Josep Carreira, tot i saber que la situació sanitària és molt delicada, reclama que s'estudiï bé el cas de les restriccions dels bars i restaurants, a no ser que volguin un tancament massiu. "Jo tinc un local gran i des de l'inici de la pandèmia he pogut deparar les taules i tancar la barra, però molts locals si fan això haurant de tancar", assegura. 

D'altra banda, el president del Gremi d'Hostaleria de Terrassa, Xavi Gómez, fa saber que ja es pot notar els efectes de les restriccions. "He tingut el local buit tot el matí i ja m'han cancel·lat diverses reserves perquè la gent té por". Tant Josep Carreira com Xavi Gómez no es queixen de les mesures fetes des del punt de vista sanitari, sinó que reclamen ajudes urgents a l'estat espanyol per "salvar el sector". "Tot i que ens baixa la feina continuem pagant lloguers, subministraments i impostos com si res estigués passant i això és insostenible". Ja pensen que si aquesta pujada augmenta molt, la temporada d'hivern "pot ser molt dur", de manera que fan una crida a la responsabilitat de la ciutadania perquè baixin els contagis i es pugui anar als bars i restaurants. Finalment, reclamen "claredat" en les mesures que es rpeguin i que les diferents administracions no es contradiguin per "desesperació" del sector. 

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

Guia comercial del Vallès