L' Olímpic La Garriga agafa impuls

29 Desembre 2021 Redacció: puntvalles

Imatges: Cedides

Població: La Garriga

Els homes d’Antoni Cruz se situen com a quarts a la classificació a les portes de l’aturada nadalenca. Després de tretze jornades l’Olímpic La Garriga, que milita al grup 5 de Tercera Catalana, ha aconseguit un total de 25 punts en les primeres tretze jornades, fruit d’un total de 7 victòries, 4 empats i 2 derrotes.

Situació a Tercera Catalana L’equip se situa a només 4 punts de la primera posició després d’haver guanyat al C.F. Voltregà, l’equip que lidera la classificació i que, gràcies a aquest resultat, empata a punts amb l’U.E. Centelles, el segon classificat. Els equips que conformen el grup 5 de Tercera Catalana comencen a distanciar-se entre ells. Tots els equips que es troben de mitja taula cap a munt tenen una lluita molt diferent als que se situen a les zones baixes de la classificació i, a diferència d’altres grups de Tercera Catalana, com per exemple el Grup 9, la disparitat de punts entre uns equips i altres ha començat a veure’s reflectida a la classificació. Els clars favorits a optar pel títol de lliga se situen entre la primera i la cinquena plaça, i entre tots ells només hi ha una diferència de 5 punts.
L’olímpic la Garriga no va aconseguir l’inici de temporada desitjat. Les dues primeres jornades van resultar ser com dues galledes d’aigua freda que els van fer afrontar la realitat de la categoria.

Inici de lliga

A la primera jornada, els homes de Cruz es van enfrontar a l’U.E. Centelles, actual segon classificat amb 29 punts (i un partit menys al seu marcador personal), que comparteix el liderat amb el C.F. Voltrega. El partit va ser un duel molt igualat, on els gols van arribar ben entrada la segona meitat i gràcies a accions individuals que es van aprofitar i materialitzar. Tanta va ser la paritat entre els dos equips, que els vallesans van avançar-se al marcador al minut 72 amb una diana de Xavier Hernan i el Voltregà va tornar les taules al marcador només tres minuts més tard. Finalment, el primer partit de lliga va finalitzar amb el primer empat de la temporada.
La segona jornada es podria descriure com a un malson per als jugadors de l’Olimpic. Els homes de Cruz van visitar el camp del C.F.
Folgueroles, actual tercer classificat amb 26 punts, un més que els vallesans, però amb un partit menys disputat, ja que el nombre d’equips es imparell i, per tan, cada cap de setmana un club ha de descansar. El partit no podia haver començat millor: Xavier Hernan va obrir el marcador a favor de l’equip vallesà al minut 24 i els vallesans van marxar al descans guanyant 0-1. L’alegria, però, duraria poc a l’equip. I es que un gol en pròpia porteria d’Albert Melchor als cinc minuts de començar la segona meitat, van sentenciar a l’Olimpic i va donar vida a l’equip local qui, deu minuts més tard, es va avançar al marcador.
Aquesta força va seguir ‘in crescendo’ i els osonencs van aprofitar aquesta embranzida i van sentenciar el partit amb dos gols més que van tancar la jornada amb un 4-1. Després d’aquest inici, els jugadors de l’Olimpic La Garriga es van refer de les seves cendres i van capgirar la situació negativa.

Primera victòria

La jornada tres va concloure amb la primera victòria de la temporada per al conjunt vallesà. En aquesta jornada, es van enfrontar dos rivals en un duel vallesà: l’Olimpic, com a local, i el C.F. Caldes de Montbui com a equip visitant. Els homes de Cruz van haver de suar la samarreta com no ho havien fet abans. I es que en els primers quinze minuts de partit, ambdós conjunts ja havien marcat tres gols en la trobada.

El Caldes es va posar per davant al marcador ben aviat (minut 7 i 9) i abans dels deu primers minuts de joc l’equip visitant ja va aconseguir un avantatge a l’electrònic de dos gols. Els locals van reaccionar ràpid i, cinc minuts de rellotge més tard, Daniel ficava a l’Olimpic dins del partit amb una diana al minut 14.

Abans de marxar al descans, Esteve Aspa va igualar el partit per posar el 2-2 al tauler.
Aquest resultat es va mantenir fins els darrers deu minuts de joc (que van ser frenètics), quan Xavier Hernández (que va entrar com a revulsiu a la segona meitat) va anotar al 81’ el gol que posava per davant al marcador a l’equip garriguenc. Un minut més tard, al 82’, els visitants tornaven a posar les taules a l’electrònic, però es que Xavier Hernan es va convertir en el protagonista de la jornada i no va deixar assimilar el resultat; dos minuts després d’haver anotat un gol, al 83’ va sentenciar el partit amb la seva segona diana del partit, la quarta per a l’equip local (4-3).

La bona dinàmica continua

L’U.E. Seva i el F.C. Pradenc no van poder rascar cap punt en els seus respectius partits que els enfrontaven amb l’Olimpic La Garriga. A la quarta i cinquena jornada l’equip d’Antoni Cruz va imposar-se als seus rivals osonencs i, respectivament, van treure el partit per la mínima: 0-1 davant l’U.E. Seva i on l’únic gol del matx va venir de les botes d’Esteve Aspa al minut 60; i 2-1 amb el Pradenc, on Daniel Sanchez es  va carregar l’equip vallesà a l’esquena i, amb dues dianes, va donar la victòria al seu equip.

Comencen les dificultats

La sisena jornada va deixar un regust amarg. Els jugadors de l’Olimpic van visitar al C.F. Castellterçol i, en una jornada on ‘a priori’ semblava que l’equip podria sentir-se còmode i sentenciar el partit ben aviat, l’equip local va posar als jugadors vallesans entre les cordes. Tot i que Oriol Calero va avançar al conjunt visitant al 31’, els de la comarca del Moianès van aconseguir empatar el partit a falta de quinze minuts, van aguantar el resultat i van salvar un punt. Si abans parlàvem de malsons, la setena jornada va ser un altre mal de cap per a l’Olimpic. Al C.F. Sant Feliu de Codines li va costar entrar al partit, un factor que els jugadors vallesans van aprofitar a la perfecció: Sergi Gonzalez va materialitzar un penal al minut 8 de partit per posar l’1-0 al marcador i Oriol Calero, al 14’, va pujar el 2-0 al marcador.

Abans del descans, però, l’equip visitant va anotar el 2-1 abans que l’àrbitre xiulés. A la segona meitat el Sant Feliu no va donar opcions als locals i van aconseguir igualar l’electrònic al minut 61 i, només quatre minuts més tard, van sentenciar el partit amb un penal, posant el 2-3 a l’electrònic.

Sis partits consecutius sense perdre

A partir de la vuitena jornada, l’Olimpic La Garriga va entrar en una ratxa de bons resultats que l’han portat a aconseguir puntuar en les sis jornades següents de forma consecutiva. Dos empats i quatre victòries han mantingut a l’equip a la zona alta de la classificació, en especial la darrera i última d’elles al camp d’esports municipal, on els vallesans van superar per la mínima al líder del grup 5 de Tercera Catalana, el C.F. Voltregà, equip que només ha concedit aquesta derrota i dos empats en dotze jornades i que s’ha situat com el segon equip més golejador (amb 36 dianes) i, també, el segon menys golejat de la categoria (14 gols en contra).