Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

AMPLIACIÓ: Borràs: "Països com Portugal estan en un confinament total, i celebraran eleccions"

13 Gener 2021 Redacció: Puntvallès

Població: Mollet del Vallès



Laura Borràs, candidata de JxCat a la presidència de la Generalitat, ha destacat aquest dimecres que països com Portugal celebraran les seves eleccions "tot i tenir dades iguals o pitjors que a Catalunya, i estar en un confinament més sever". Borràs ha evitat posicionar-se sobre la proposta del Govern d'ajornar les eleccions del 14-F, i s'ha limitat a dir que el partit farà costat a les conclusions que presentin els Departaments de Relacions Institucionals i Salut. "No demanem mantenir o posposar les eleccions, sinó tenir seguretat sobre el procés", ha afirmat a Mollet del Vallès, des d'on ha demanat garantir el vot de la ciutadania per conformar un Govern "nou, fort i cohesionat".

Borràs ha asseverat, a l'espera de la reunió que s'ha de celebrar divendres per decidir si les eleccions es posposen o es mantenen pel 14-F, que "sempre hem escoltat els experts i donarem suport a allò que indiquin que cal fer". En les preguntes de la premsa, la candidata de JxCat ha destacat que "li interessa més preservar la salut que no pas els resultats electorals". A més, ha afegit que "hi ha països com Portugal, en confinament total, on sí que se celebren eleccions". "Per tant, cal veure de quina manera es poden preparar uns processos electorals garantint el dret a vot i, alhora, el dret a la salut", ha puntualitzat. 

La candidata ha defensat la seva "absoluta convicció" sobre la "necessitat" de celebrar els comicis quan la situació sanitària ho permeti "perquè hi ha una situació democràticament extraordinària". En aquest sentit, ha lamentat que "el poder legislatiu està dissolt perquè no hi ha Parlament configurat, mentre el poder executiu està escapçat perquè no hi ha president". Situació que ha demanat resoldre amb un nou executiu "fort i cohesionat".

 

 

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

mollet del vallès

Guia comercial del Vallès