Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Ballart alerta que la sentència "farà que les coses encara siguin més difícils" i reclama un referèndum acordat

14 Octubre 2019 Redacció: ACN - Norma Vidal

Població: Terrassa


Ha expressat la seva solidaritat envers Josep Rull i la resta de presos i ha demanat a la ciutadania "serenitat" i "civisme"

L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, considera que la sentència de l'1-O que condemna els líders independentistes "farà que les coses encara siguin més difícils" i "no contribuirà a resoldre res". Ho ha expressat en una compareixença que ha fet aquest dilluns a l'Ajuntament del municipi. El batlle també ha expressat la seva solidaritat envers els dirigents empresonats, fent especial menció al terrassenc Josep Rull. "En un moment tan dramàtic com aquest compartim o no les seves idees o actuacions, ara toca compartir amb ell un sentiment de solidaritat i empatia", ha indicat Ballart. Per tot plegat ha insistit que l'única solució per resoldre el conflicte que es viu a Catalunya, passa per un referèndum acordat amb l'Estat.

"No ens mereixem una sentència com aquesta que farà que les coses siguin encara més difícils". Així de contundent s'ha mostrat Jordi Ballart que ha considerat que aquests empresonaments "no contribuiran a resoldre res" perquè només busquen "condemnar, castigar i amenaçar". L'alcalde ha advertit que "només hi ha una solució sensata, pacífica, democràtica i serena partint del respecte i el diàleg". Així ha reiterat la necessitat de "votar en un referèndum amb totes les garanties democràtiques, homologable a nivell internacional i amb un compromís de respecte". Balllart ha aprofitat per expressar la seva solidaritat envers els polítics empresonats i totes les seves famílies. S'ha referit especialment a l'exconseller i exregidor de Terrassa, Josep Rull i s'ha posat a disposició de la seva dona, la regidora de JxCat, Meritxell Lluís, i els seus fills "pel que puguin necessitar". En aquest sentit ha remarcat que "no cal pensar igual però si sentir i comportar-se com a persones". Ballart ha acabat la seva intervenció fent una crida a la "serenitat" i el "civisme" i ha recordat que "el carrer ha de ser un espai de llibertat perquè tothom que vulgui pugui manifestar-se lliurament i pacíficament".

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

terrassa

Guia comercial del Vallès