Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

El PSC i Sumem Esquerres, de Parets del Vallès, presenten una moció de censura per treure l'alcaldia a ERC

12 Gener 2021 Redacció: Puntvallès

Població: Parets del Vallès



El PSC i el partit Sumem Esquerres Parets han anunciat la decisió de presentar una moció de censura per treure l'alcaldia de Parets del Vallès a Ara Parets ERC. Sumem Esquerres Parets governa conjuntament amb els republicans i Parets per la República des del 2019, any en què van pactar per investir Jordi Seguer (ERC) com l'alcalde. El partit Sumem Esquerres Parets, però, assegura que s'han incomplert els principis d'acord establerts en les últimes eleccions municipals, motiu pel qual van iniciar converses amb els socialistes que han acabat derivant en una moció de censura contra Jordi Seguer.

En un comunicat conjunt, PSC i Sumem Esquerres Parets asseguren que el municipi afronta nous reptes derivats de la "crisi sanitària, social i econòmica" a causa de la pandèmia de la Covid-19. En el comunicat els actuals socis d'Ara Parets ERC, han assegurat que "els principis d'acord que els van fer decidir formar govern amb Ara Parets ERC i Parets per la República s'han incomplert un cop rere l'altre, tot i haver intentat reconduir-los". En el mateix comunicat assenyalen que Sumem Esquerres Parets i PSC "coincideixen en la necessitat d'aprovar el pressupost municipal d'aquest any". En aquest sentit, han informat que cal prioritzar els ajuts socials, la creació d'ocupació i veritables polítiques d'esquerres "allunyades del populisme buit i els personalismes". Les dues forces defensen que amb l'actual alcalde "és impossible el consens", ni amb Sumem Esquerres Parets dintre del govern municipal ni amb el PSC a l'oposició.

El PSC va obtenir set regidors en les eleccions municipals del 2019; un menys que en les eleccions del 2015, i mantenint-se com a primera força del ple. L'aliança d'esquerres, que va unir Sumem Parets, els Comuns, ICV i EUiA, va obtenir tres regidors. ERC, va obtenir cinc representants, i la unió amb Parets per la República, que en tenia un, sumant un total de nou regidors, els necessaris per obtenir la majoria absoluta. Ara, però la suma de PSC i Sumem Esquerres Parets els donaria deu regidors, garantint, així, el canvi d'alcaldia, que podria recaure en el socialista Francisco Juzgado. S'espera que al llarg d'aquest dimarts es faci pública la data en què se celebrarà el ple de moció de censura.

 

 

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

parets del vallès

Guia comercial del Vallès