Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Eurodiputats Catalans Reflecteixen sobre una Legislatura Plena d'Incidents Inesperats a Brussel·les

24 Abril 2024 Redacció: puntvalles.cat

Imatges: ACN



El darrer període de governança a la Unió Europea ha estat un camí ple d'imprevistos per als eurodiputats catalans. Després d'una entrada en mandat marcada per les conseqüències del Brexit l'any 2019, la posterior crisi sanitària global ocasionada per la covid-19 i la conflictiva guerra a Ucraïna han desviat parcialment l'atenció de temes claus com el Pacte Verd Europeu, la millora de la competitivitat i els processos d'ampliació de la UE.

Tot i aquest context, els representants catalans a Brussel·les mantenen l'esperança de poder encarar aquests reptes en la pròxima legislatura. En un ambient de cooperació, s'espera que les noves directives permetin reprendre amb força els temes pendents. No obstant això, les dinàmiques relacionades amb el conflicte català també han estat un focus de la seva acció, destacant-se en especial per la seva lluita per l'oficialitat de la llengua catalana dins la Unió, encara pendent de ser resolta.

D'altra banda, la presència catalana a les institucions europees ha estat reforçada per figures com Carles Puigdemont, qui destaca que "Catalunya ara és més visible a Europa". La seva tasca s'ha vist recompensada per una major consciència sobre la importància del tema català en l'àmbit europeu, tot i que els reptes persisteixen.

Entre els eurodiputats de Junts, les opinions són unànimes en considerar aquesta legislatura com a èxit per haver posat la veu de Catalunya davant els principals líders europeus. Tanmateix, s'ha criticat l'acceptació d'un suplicatori per part del Parlament Europeu que permetia al Tribunal Suprem espanyol aixecar la immunitat dels eurodiputats de la formació, un fet que va suscitar un ampli rebuig.

La feina dels eurodiputats catalans també ha inclòs la participació en diversos comitès dins de l'Eurocambra, destacant-se la implicació en l'ús de tecnologies d'espionatge i la regulació de l'espai de mitjans audiovisuals, essencial en el context actual de digitalització i canvi climàtic.

Amb la vista posada en la futura legislatura, els eurodiputats catalans reafirmen el seu compromís amb els grans desafiaments de la Unió, incloent-hi la consolidació de la UE com una potència en drets fonamentals i la continuïtat del suport a les polítiques mediambientals i de protecció del sector primari.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

Guia comercial del Vallès