Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Granollers: ERC proposa una «taxa Amazon» per a les grans empreses de comerç electrònic i suspendre la taxa de terrasses per l’any 2021

22 Octubre 2020 Redacció: puntvalles.com

Població: Granollers



El Grup Municipal d'ERC ha traslladat propostes per tal de modificar les Ordenances Fiscals que és debatran en la propera sessió plenària que tindrà lloc el dimarts 27 d'octubre.

Entre les propostes destaca la d'iniciar un estudi per tal d'establir una nova taxa municipal que gravi la utilització del domini públic per part de les grans plataformes de comerç electrònic, per revertir-ne l'import en el teixit comercial de la ciutat. Aquesta taxa requeriria un estudi exhaustiu com ja s'està fent a l'Ajuntament de Barcelona.

D'altra banda, els republicans argumenten que ara no és moment d'apujar les taxes i augmentar la pressió fiscal als granollerins i al teixit comercial i empresarial. Alhora consideren que la proposta d'Ordenances de l'equip de govern de cara a l'exercici 2021 no contempla la sacsejada que la pandèmia del coronavirus ha tingut en la vida dels ciutadans i de tots els agents econòmics i socials de la ciutat.

ERC considera que ara és moment de polítiques valentes, innovadores, socials i verdes, que permetin reactivar Granollers i no deixar ningú enrere. En aquest sentit, també destaquen la proposta de no cobrar la taxa de terrasses i aplicar una reducció en la d'escombraries comercials durant l'any 2021 per aquells establiments que puguin acreditar una reducció d'ingressos respecte a l'any 2019.

D'altra banda, també es proposa no apujar la taxa d'escombraries i augmentar el percentatge de descompte per ús de deixalleria, fomentant-ne l'ús i facilitant-ne l'accés a tots els usuaris que ho desitgin.

Pel que fa a l'IBI, els republicans proposen el desplegament efectiu del recàrrec del 50% per als pisos buits i també una bonificació del 95% per aquells habitatges llogats amb renda limitada.

En relació amb les taxes per a serveis escolars i esportius, reclama que no s'apugin els preus i tornen a insistir en la tarificació social a partir de sistemes de bonificacions en els preus de les escoles bressol i l'escola de música.

Per últim, ERC afirma que ens trobem en un moment on haurem d'assumir la reducció d'ingressos i ens caldrà ser imaginatius per trobar altres fonts de finançament. En aquest sentit, lamenten la rigidesa de les lleis estatals que limiten molt el marge d'actuació el món municipal. Alhora, consideren que el recent desbloqueig dels romanents municipals, que en el cas de Granollers és superior a 25 milions d'euros, hauria de permetre compensar aquesta reducció en la recaptació dels ingressos municipals.

ERC proposa una «taxa Amazon» per a les grans empreses de comerç electrònic i suspendre la taxa de terrasses per l’any 2021

 

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

granollers

Guia comercial del Vallès