Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

L’Oficina Comarcal d’Habitatge experimenta el 2019 un fort increment de les tramitacions d’àmbit social

29 Gener 2020 Redacció: puntvalles.com

Població: Granollers



Les sol·licituds d’habitatges de lloguer social augmenten un 262%.

L’Oficina comarcal d’Habitatge ha experimentat el 2019 un fort increment de les tramitacions relacionades amb l’àmbit social.

Concretament, les sol·licituds de persones demandants d’un lloguer social ha passat de 50 el 2018, a 181 el 2019, la qual cosa representa un increment del 262 %. Mentrestant, els habitatges de la borsa de lloguer social només han passat de 10 a 14, i els contractes de lloguer signats han estat només 7, tot i que l’any anterior només se’n van signar 2. És per això que des del Consell Comarcal i els ajuntaments de la Roca del Vallès, Lliçà d’Amunt, les Franqueses del Vallès, la Garriga, Sant Antoni de Vilamajor i Montmeló, amb els quals es té signat un conveni de col·laboració, s’estan fent campanyes informatives per incrementar la borsa d’habitatges a disposició.

Pel que fa a les sol·licituds d’ajuts al lloguer procedents de les diferents convocatòries de la Generalitat destinades a afrontar despeses de lloguer de l’habitatge habitual, s’han tramitat 1.801 (un increment de 7,33%) i del 69 % respecte a la totalitat d’ajuts gestionats al 2016 (moment d’inici d’aquestes gestions a l’Oficina). Un cop justificats tots els rebuts, es traduirà en un import de 1.828.869,34 €.

Les tramitacions de prestacions d’especial urgència (ajuts impagats de lloguer, ajuts impagats hipoteca, ajuts als desnonats i ajuts de continuïtat) ha augmentat un 10,71% i ara mateix la xifra es troba en 62. Pel que fa a les tramitacions del Servei d’intermediació hipotecària (OFIDEUTE/SIDH), aquestes han passat de 82 a 96.

Pel que fa a les tramitacions i assessorament d’expedients per a la Mesa d’emergència, aquestes han passat de 197 a 244 (+23,86%). Val a dir, però, que el Consell Comarcal no té cap delegació en aquest àmbit i només actua com a finestreta única).

En total, més de 8.000 persones han estat ateses per l’oficina al llarg de 2019.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

granollers

Guia comercial del Vallès