Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Juan Antonio Corchado, del PSC, serà alcalde de les Franqueses amb un pacte amb ERC i Sumem

16 Juny 2023 Redacció: puntvalles.com

Imatges: Esquerra Imagina

Població: Les Franqueses del Vallès



L'acord entre els partits polítics desbanca el mandat de Francesc Colomé de l'alcaldia tot i que Junts va ser la força més votada el 28M

Un pacte d'investidura entre PSC, ERC i Sumem ha portat al socialista Juan Antonio Corchado a ser escollit nou alcalde de Les Franqueses del Vallès. Amb la suma de les tres forces, els partits polítics desbanquen a Junts i l'actual alcalde del municipi, Francesc Colomé del mandat vallesà, tot i que van ser la força més votada el passat 28 de maig.

Així ho han fet públic els tres partits polítics aquest dijous, amb un acord de 9 eixos prioritaris i 87 punts per establir una entesa estable els pròxims 4 anys. Entre aquests, destaca l'aposta per ampliar els recursos socials, incrementar la seguretat, o fomentar tot el punt vinculat a l'educació, el feminisme i la participació ciutadana, entre d'altres. A més, també han acordat abaixar un 10% els sous actuals, reformar els estatuts dels Consells de Poble i l'aprovació i implementació del Reglament Orgànic Municipal (ROM) i el Consell Municipal de la Comunicació que va ser acordat a l'anterior mandat entre les diferents formacions. L'acord d'investidura i de bon govern compta també amb tres annexos que són el compromís ètic que signaran els regidors i regidores de govern, l'organigrama de govern i el compromís programàtic.

Nou Govern

El nou govern estarà format pel PSC, que té 7 regidors, ERC, que en té 3, i Sumem, que en té 2. Es dona el cas particular que el PSC forma part de l'actual govern liderat per Junts a les Franqueses, tot i les tensions que hi ha hagut en els darrers quatre anys i que tot i pactar el 2019, l'octubre de 2020 Colomé va expulsar el PSC de l'executiu local però el juliol de 2021, les dues formacions van tornar a pactar. El darrer entrebanc entre els dos partits va arribar a l'abril d'aquest 2023, quan Colomé va assegurar que la quarta tinenta d'alcalde, Marta Reche (PSC), hauria pressionat treballadors municipals per beneficiar un acusat de maltractaments i familiar de l'alcaldable socialista, Juan Antonio Corchado. L'encara alcalde en funcions va dir que es tracta d'un cas que ja ha estat jutjat i que la víctima va guanyar el judici, on va presentar un informe d'una treballadora municipal que seguia el cas des de feia temps.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

les franqueses del vallès

Guia comercial del Vallès