Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

La Roca del Vallès signa el primer contracte de la borsa comarcal d’habitatge de lloguer assequible

3 Febrer 2020 Redacció: puntvalles.com

Població: La Roca del Vallès



El 2019 es va tancar amb una demanda de 181 habitatges i només 5 contractes formalitzats.

Aquest matí s’ha signat el primer contracte de la Roca del Vallès de la borsa comarcal d’habitatge de lloguer assequible. L’acte de signatura entre propietari i llogatera s’ha fet a la sala de plens de l’Ajuntament i ha comptat amb la presència de l’alcalde Albert Gil i el conseller d’Habitatge del Consell Comarcal, Francesc Juzgado, que han volgut donar transcendència a la formalització del primer contracte que es fa en aquest municipi per animar a propietaris i grans tenidors a què posin els seus habitatges buits a disposició de la borsa que gestiona el Consell Comarcal.

 

El conseller d‘Habitatge, Francesc Juzgado, ha destacat l’aposta del Consell Comarcal en incrementar la borsa d’habitatge i “la importància que donem a aquest tipus de lloguer assequible que dona unes garanties a la propietat, i per això animem a utilitzar aquesta oficina, que també permet a les persones que busquen un habitatge a pagar uns preus més assequibles”.

 

L’alcalde ha comentat que el fet que “a la Roca hi ha propietaris que tenen els seus habitatges buits i esperem poder parlar amb ells i demostrar-los que val molt més la pena  tenir-los llogats al a gent que ho necessita  que no pas tenir-los tancats”.

 

El contracte signat avui a la Roca del Vallès és el primer que se signa en aquest municipi i el primer de l’any de la borsa comarcal. L’any 2019 es va tancar amb una demanda de 181 habitatges i només 5 contractes formalitzats. El darrer contracte de la borsa comarcal de l‘any 2019 es va signar al desembre a les Franqueses del Vallès.

 

És per això que, el Consell Comarcal conjuntament amb els ajuntaments amb els quals l’Oficina d’habitatge té signat convenide col·laboració –la Roca del Vallès, Montmeló, Lliçà d’Amunt, les Franqueses del Vallès, Sant Antoni de Vilamajor i la Garriga- està fent una campanya de captació per incrementar el parc d’habitatges de la borsa de lloguer, encara massa reduïda per poder cobrir la demanda.

 

La mediació d’habitatges buits per a lloguer assequible és un servei gratuït de mediació entre persones propietàries d'habitatges i persones que busquen habitatge en règim de lloguer.

 

Tant els propietaris dels habitatges com les persones que vulguin llogar gaudeixen d’avantatges i garanties si signen el contracte d’arrendament a través de l’Oficina d’Habitatge.

Els avantatges que gaudeixen les persones propietàries que posen el seu habitatge a la borsa són: una assegurança gratuïta multirisc (continent) durant tot el període del contracte de lloguer, una assegurança gratuïta de defensa jurídica en cas d’impagaments, seguiment del compliment de les obligacions contractuals d’ambdues parts amb el corresponent assessorament jurídic i tècnic, règim de cobertures de cobrament de les rendes de lloguer impagades per mitjà de l’AVALLOGUER, tramitació gratuïta dels serveis oferts per la Borsa (contrace, assegurances, mediació, resolució del contracte...), avantatges fiscals respecte a l’IBI, segons les condicions de cada ajuntament, i informació i tramitació dels ajuts per a la rehabilitació dels habitatges.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

la roca del vallès

Guia comercial del Vallès