Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Ara Parets ERC reclama una aturada dels desnonaments fins a final de 2022

24 Novembre 2020 Redacció: puntvalles.com

Població: Parets del Vallès



Ara Parets Esquerra Republicana ha presentat una moció per tractar en la Junta de Portaveus de desembre, on insta al Govern Espanyol a aturar l'execució de llançaments de desnonaments eliminant el requisit d'acreditació de vulnerabilitat sobrevinguda a la moratòria aprovada, així com la seva ampliació temporal, com a mínim fins al 31 de desembre de 2022. La moció va més enllà i vol que es prohibeixi el tall de qualsevol subministre bàsic de serveis com electricitat, gas natural o bé aigua.

En la part expositiva del text s'assenyala que "l'accés a l'Habitatge és un dels reptes més grans que tenim al davant i a la que hem de donar resposta com a administracions. Anem patint una crisi d'accés des de 2008, que lluny de solucionar-se, s'ha cronificat els darrers anys, en bona part per l'increment del preu del lloguer, ja que la major part del parc d'immobles està en mans de grans propietaris i bancs, a qui pertoca que els exigim el retorn dels diners amb què els vam rescatar el 2008".

Per Ara Parets ERC, la situació "s'ha agreujat arran de la crisi provocada per la pandèmia de la Covid-19, augmentant la gravetat de l'emergència residencial, on moltes famílies han vist reduïts els seus ingressos exponencialment i les ajudes extraordinàries públiques han estat insuficients per donar resposta a les situacions d'exclusió de l'habitatge que s'han vist abocades. Una situació que ha portat moltes famílies a haver de destinar més del 50% del seu salari al lloguer, una situació insostenible".

Per tot plegat, la moció demana que l'Ajuntament de Parets mostri el seu suport al Decret llei 37/2020, de 3 de novembre, de reforç de la protecció del dret a l'habitatge davant els efectes de la pandèmia de la COVID-19 aprovat pel Govern català, i que demani als jutges que l'apliquin fins que el Govern espanyol no realitzi allò que insta en la resta de punts de la moció.

-Instar al Govern espanyol a aturar l'execució de llançaments de desnonaments eliminant el requisit d'acreditació de vulnerabilitat sobrevinguda a la moratòria aprovada, així com la seva ampliació temporal, com a mínim fins al 31 de desembre de 2022.

-Instar al Govern espanyol a modificar la Llei 1/2000, de 7 de gener, d'Enjuiciamiento Civil, per tal d'inadmetre a tràmit les noves demandes, la suspensió de les demandes en curs, i la interrupció dels llançaments de grans tenidors que no acreditin l'oferta de lloguer social prèvia.

-Instar al Govern espanyol a prohibir el tall de qualsevol subministre bàsic de serveis com electricitat, gas natural o bé aigua com a mínim fins al 31 de desembre de 2022.



 

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

parets del vallès

Guia comercial del Vallès