Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Els treballadors d’una residència per a persones amb discapacitat intel·lectual, a Cerdanyola, convoquen una vaga indefinida

22 Maig 2023 Redacció: puntvalles.com

Imatges: Cedides - ACN

Població: Cerdanyola del VallèsExigeixen una pujada salarial del 20% per combatre la pèrdua de poder adquisitiu dels darrers anys i reclamen a la Generalitat que es faci càrrec de les demandes

Els treballadors de la residència per a persones amb discapacitat intel·lectual Joan XXIII, de Cerdanyola, s'han declarat en vaga indefinida "per dignificar la professió i la vida de les persones de la residència".

Tal com ha assegurat el portaveu dels treballadors i membre de la CGT, Agustín Yáñez, els professionals reclamen una pujada salarial del 20% per combatre la pèrdua de poder adquisitiu de gairebé el 25% que han patit en els darrers 15 anys. A més, acusen l'empresa que els gestiona, Onada, de lucrar-se fent treballar la plantilla amb serveis mínims i és per aquest motiu que han convocat una vaga indefinida del sector fins que la Generalitat es faci càrrec de les seves demandes.

"La vaga no afectarà el dia a dia dels residents perquè sempre treballem amb serveis mínims", ha denunciat Yáñez, que ha afegit que tots els treballadors hauran d'anar a treballar i fer els mateixos torns.

L'any passat els professionals van tenir una pujada salarial 3%, el que suma un total de 1.100 euros nets al mes, però, segons declara Yáñez, "no són suficients". "Per viure amb dignitat a l'àrea metropolitana de Barcelona, calen, com a mínim, 1.447 euros nets, i a Barcelona, 1.550 euros", ha explicat.

D'altra banda, el portaveu ha reclamat, també, que de les dues infermeres que haurien de tenir al centre, només en tenen una. Yáñez ha assegurat que tot i que la feina que fan els agrada, aquesta ha de ser reconeguda i remunerada "dignament". "Treballem amb un col·lectiu que ens estimem molt, però comporta situacions de risc".

La residència Joan XXIII es troba a Cerdanyola, en una zona apartada del nucli urbà on no arriba el transport públic. Té 64 treballadors que cuiden 52 persones amb discapacitat intel·lectual, d'entre les quals hi ha pacients amb graus greus de discapacitat i conductes violentes.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

cerdanyola del vallès

Rep les notícies d'última hora

Guia comercial del Vallès