Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

El jutge ordena comparar de manera més exhaustiva les mostres del jersei d'Helena Jubany amb l'ADN dels dos investigats

8 Setembre 2023 Redacció: puntvalles.cat

Imatges: Cedides - ACN

Població: SabadellEl magistrat demana a l'Institut de Ciències Forenses de la Universitat de Santiago de Compostela investigar la comparació de l'ADN i, també, a la policia científica si hi ha rastres biològics als anònims que va rebre la jove

El jutjat que instrueix el cas de la mort d'Helena Jubany ha ordenat fer noves proves per esclarir la mort de la jove bibliotecària el 2001 a Sabadell. Per fer-ho, ha demanat a l'Institut de Ciències Forenses de la Universitat de Santiago de Compostela comparar les mostres del jersei de Jubany amb l'ADN dels dos investigats, Santi Laiglesia i Xavi Jiménez, "amb metodologies i tècniques més avançades" de les que s'han utilitzat fins ara per tal de realitzar una seqüència d'ADN de les mostres del jersei "més amplia i afinada".

En aquest sentit, el jutge també ha demanat a la policia científica de la policia espanyola que investigui si hi ha rastres biològics als anònims que va rebre Jubany.

L'ADN investigat per la Policia Nacional no coincidia amb els sospitosos

Fa tres mesos, un informe del laboratori científic de la Policia Nacional va determinar que l'ADN trobat al jersei d'Helena Jubany no coincidia amb el de Santi Laiglesia. Uns mesos abans, un altra anàlisi també havia determinat que les mostres tampoc no coincidien amb l'ADN de Xavi Jiménez.

Així i tot, el jutge va constatar arguments sobre la seva presumpta responsabilitat i participació. En el cas de Jiménez, el magistrat va apuntar que hi havia indicis sobre la seva presumpta participació en l'enviament dels anònims "tant pel que fa al contingut com als trets lingüístics".

El paper de la família Jubany i últimes proves fetes

Ara, el jutge apunta que a les últimes proves demanades no s'ha detectat material genètic d'origen femení aliè a la víctima. Ho constaten dos informes de l'Institut de Toxicologia i Ciències Forenses i de la policia científica.

Aquesta setmana l'acusació particular -exercida per la família de Jubany- han presentat al·legacions i han demanat noves proves, entre les quals hi ha la comparativa de mostres del jersei amb els ADN dels dos investigats. La família ha aportat l'informe d'una catedràtica de la UB experta en genètica que conclou que ni Laiglesia ni Jiménez poden ser descartats.

Al mateix temps, la família reclama que s'analitzi si els anònims tenen restes d'ADN, un fet que el jutge considera "útil, pertinent i necessari per determinar la presència de material genètic de terceres persones en un dels elements vinculats al crim".

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

sabadell

Rep les notícies d'última hora

Guia comercial del Vallès