Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Mollet plantarà 325 arbres adaptats a la sequera per fer una gestió més sostenible de l'aigua

14 Novembre 2023 Redacció: puntvalles.cat

Imatges: Ajuntament de Mollet

Població: Mollet del VallèsL'Ajuntament de Mollet del Vallès ha iniciat un pla de plantació d'arbres per a la ciutat. El pla preveu la plantació de 325 arbres entre aquest mes de novembre i el febrer de l'any vinent

L'Ajuntament de Mollet del Vallès ha iniciat un pla de plantació d'arbres per a la ciutat. El pla preveu la plantació de 325 arbres entre aquest mes de novembre i el febrer de l'any vinent.

Els arbres que es plantaran seran d'espècies que s'adapten millor a les altes temperatures i a la falta d'aigua. Aquesta mesura permetrà una gestió més sostenible de l'aigua a Mollet davant l'actual estat d'excepcionalitat de sequera.

A més de la plantació d'arbres, l'Ajuntament de Mollet també ha implementat un seguit de mesures per adaptar els espais verds a un ús més sostenible de l'aigua. Aquestes mesures inclouen:

  • Reduir el reg a zones esportives i distribuir-lo al llarg de la setmana d'acord amb les necessitats de les entitats esportives.
  • Incrementar progressivament l'aportació d'aigua de fonts pròpies (pous) a la xarxa d'abastament municipal.
  • Aplicar el reg com a màxim dos dies a la setmana i en horari de menor insolació.

Avaluació de l'arbrat urbà

Durant les darreres setmanes, els tècnics de l'Ajuntament de Mollet han estat duent a terme una avaluació tècnica de l'estat de l'arbrat urbà. L'objectiu d'aquesta avaluació és detectar aquells arbres que estan en mal estat arran la sequera i les temperatures extremes d'aquest estiu.

En alguns casos, es preveu que s'actuï retirant arbres de l'espai públic de manera immediata. En altres casos, s'identifiquen actuacions que es planifiquen a mitjà termini.

Aquesta avaluació és important per garantir la qualitat i els beneficis ambientals i de salut que proporciona l'arbrat urbà. A més, també ajuda a disminuir el risc de caiguda i garanteix una adaptació de la ciutat a les condicions que resulten dels efectes del canvi climàtic.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

mollet del vallès

Rep les notícies d'última hora

Guia comercial del Vallès