Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

L'ACA evita que el vessament de 1.000 m³ d'oli de palma a Santa Perpètua arribi al riu Besòs

15 Maig 2023 Redacció: puntvalles.com

Imatges: Cedides - ACN

Població: Santa Perpètua de MogodaL'Agència Catalana de l'Aigua ha aturat el vessament d'oli fent un mur de contenció a la riera Seca per recollir el producte i evitar la seva arribada al riu

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) va aturar el vessament d'uns 1.000 metres cúbics d'oli de palma d'una empresa de gestió d'olis i greixos vegetals de Santa Perpètua de Mogoda. L'ACA va idear una estratègia de recollida del residu a través de la construcció d'una mota a la riera Seca per tal de contenir i recollir el producte i evitar que arribés al riu Besòs.

Segons van informar els Bombers de la Generalitat, la fuita de lípids es va originar el passat dissabte a les 11:13 hores després de trencar-se una sitja de l'empresa, situada a la carretera de Ripollet. El Grup d'Estructures Col·lapsades es va desplaçar fins al lloc dels fets per avaluar l'estabilitat de la sitja que havia patit la fuita. En concret, el vessament de la substància es trobava entre els municipis de Santa Perpètua i la Llagosta.

Els diferents efectius dels Mossos d'Esquadra, de la Policia Local de Santa Perpètua de Mogoda, Agents Rurals, voluntaris d'ADF i operaris de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) que es van desplaár, van treballar conjuntament per evitar que el vessament arribés al  Besòs.

Com a mesura preventiva, s'ha activat la prealerta del pla Procicat i l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha activat el pla d’emergències municipal. El consistori ha informat a través d’un comunicat que no és un producte tòxic. L’abocament ha arribat a la Riera Seca, que s’ha tenyit de color groc. Amb tot, segons Agents Rurals, no s'ha detectat afectació en la fauna en la inspecció que es va fer durant el dissabte al matí.  

 

 

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

santa perpètua de mogoda

Guia comercial del Vallès