Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Sancionen amb 152.174 € a la discoteca Waka per tenir porters sense contracte i menors treballant

22 Setembre 2022 Redacció: puntvalles.com

Imatges: Cedides

Població: Sant Quirze del VallèsInspecció de Treball ha sancionat al local i les tres empreses subcontractades amb 152.174 euros, dels quals 54.000 € corresponen a la discoteca

Una investigació de la Inspecció de Treball ha fet sortir a la llum que la discoteca Waka de Sabadell tenia menors d'edat treballant al local i, a més, porters de seguretat sense contracte. En conseqüència, l'organisme regulador ha decidit sancionar la discoteca i a les empreses subcontractades per gestionar el control de seguretat i d'accés amb un total de 152.174 €.

De l'import total, 54.000 € corresponen a la mateixa discoteca per tenir cinc treballadors sense contracte, no registrar la jornada dels empleats, tenir menors d'edat treballant i incomplir la normativa de riscos laborals.

De les empreses de seguretat, la que acumula més irregularitats és Distribuciones Coralsa, que tenia tretze dels setze porters sense contracte. La multa és de 91.154 euros i el cas s'ha traslladat a Fiscalia. Treball considera que es podria estar davant un delicte contra el dret dels treballadors i és per això que s'ha obert la via judicial.

Les altres dues empreses afectades són Not Over Yet i Bull Seguridad, que prestaven serveis auxiliars d'accés i vigilància. Les sancions aplicades són d'uns 3.500 euros per a cadascuna d'elles per incomplir la normativa laboral en matèria de cotització a la Seguretat Social, registre de jornada i prevenció de riscos laborals.

La discoteca és una font de conflictes en altres àmbits i són múltiples les denuncies per agressions sexuals i per les actituds racistes protagonitzades pels porters de la discoteca. L'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès ha demanat reiteradament a la Generalitat la clausura del local. A escala municipal, el pla d'usos urbanístics permetria tancar-la definitivament l'abril de 2026.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

sant quirze del vallès

Rep les notícies d'última hora

Guia comercial del Vallès